Ple municipal

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, fill predilecte de Torrelles de Foix

És la primera vegada que l’Ajuntament concedeix aquesta distinció honorífica a un veí del municipi

Redacció Torrelles de Foix 11-01-2017 9:22 Lectures 1383
Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona. EIX

Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona. EIX

El ple de l’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar provisionalment aquest dimarts en sessió extraordinària la concessió del títol de fill predilecte al bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo. És la primera vegada que l’Ajuntament concedeix aquesta distinció honorífica a un veí del municipi.

L’Ajuntament està tancant amb el bisbat l’agenda de Francesc Pardo per concretar la data de celebració de l’acte de concessió del títol de fill predilecte de Torrelles de Foix.

Tot i la seva dilatada trajectòria i responsabilitats allunyat de Torrelles, Pardo ha continuat sempre molt vinculat al seu poble d’origen i els seus veïns i veïnes. Amb aquest nomenament, l’Ajuntament pretén homenatjar una de les personalitats més destacades del municipi i reforçar encara més si cal el lligam personal i sentimental  del bisbe amb Torrelles de Foix.

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix el 26 de juny de 1946. Va entrar al Seminari Menor de Barcelona; després va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicència en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. El 1973 va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.  El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el nomenà bisbe de Girona. Rebé l'Ordenació Episcopal el 19 d'octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia. És també autor de diversos articles publicats a revistes especialitzades de pastoral. Actualment, en l'àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola, és membre del Consell d'Economia i membre de la Comissió Episcopal de Pastoral, i com a tal, responsable del Departament de Pastoral del Turisme i Temps Lliure. En l'àmbit de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Bisbe de Girona és l'encarregat de Joventut i Patrimoni Cultural.

Càrrecs anteriors:

A l'arxidiòcesi de Barcelona:

1973-1980 Coadjutor de les parròquies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat de Vilafranca del Penedès.

1979-1980 Arxipreste de Vilafranca del Penedès.

1980-1997 Rector de Sant Sadurní d'Anoia, on va fundar una cooperativa que va edificar 70 habitatges socials al barri de la Vilarnau.

1980-1993 Arxipreste de l'Anoia.

1982-1986 Consiliari diocesà del Moviment Familiar Rural i dels Joves Rurals JARC.

1985-1988 Membre del Consell presbiteral i del Col·legi de consultors.

1990-1993 Vicari episcopal del Penedès-Anoia-Garraf.

1993-1996 Rector de Monistrol d'Anoia.

1993-1995 Membre de la Comissió diocesana per a la preparació del Concili Provincial Tarraconense i membre d'una ponència.

1993-2006 Director del Centre d'Estudis Pastorals de les diòcesis de Catalunya.

1997-2004 Rector de Sant Esteve de Granollers.

1998-2004 Membre del Consell presbiteral.

1999-2004 Arxipreste de Granollers.

2001-2004 Vicari episcopal del Vallès Oriental.


A la diòcesi de Terrassa, creada l'any 2004

2004 Vicari general de pastoral
Delegat episcopal per a l'Economia

1997 Rector de Sant Esteve de Granollers

Com a bisbe de Girona

Del 2009 al 2011, en l'àmbit de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha estat responsable d'Apostolat Seglar i Pastoral Obrera.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Primàries PSOE

Ebullició del socialisme: transició o implosió

Sixte Moral

Ara Sánchez hauria de concretar, què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l'ambigu document de Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No