Vegueria Penedès

El Penedès rep la creació de la vegueria pròpia com un reconeixement a la “dignitat” del territori

Els ajuntaments i la societat civil exigeixen al Govern que “faci els deures” i acceleri l’aprovació del Pla territorial parcial

ACN Vilanova i la Geltrú 08-02-2017 19:32 Lectures 2354
Els representants del Penedès celebren la votació de la creació de la vegueria al Parlament. ACN

Els representants del Penedès celebren la votació de la creació de la vegueria al Parlament. ACN

El Penedès ha rebut amb aplaudiments aquest dimecres la modificació de la llei de vegueries, assegurant que la inclusió d’una vegueria pròpia suposa un reconeixement a la “dignitat” del territori format per l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i bona part de l’Anoia. Mig centenar de representants de les quatre comarques han celebrat des del Parlament el vistiplau a un reclam iniciat fa més de tretze anys. L’efemèride ha estat celebrada amb un brindis de vi xarel•lo, però tant els ajuntaments com les entitats defensores de la vegueria penedesenca han coincidit en fer un mateix reclam: que el Govern “faci els deures” i acceleri l’aprovació del Pla territorial parcial i el desplegament de l’Àmbit funcional. Conscients que les vegueries no es desplegaran fins que es produeixi un canvi normatiu a nivell de l’estat espanyol, confien que el Pla territorial i l’Àmbit poden ser “l’esquelet” que permeti donar forma a la nova divisió territorial catalana.

Representants d'entitats, alcaldes i regidors del Penedès, celebrant la creació de la vegueria des de la sala de grups del Parlament

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Primàries PSOE

Ebullició del socialisme: transició o implosió

Sixte Moral

Ara Sánchez hauria de concretar, què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l'ambigu document de Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No