Conflicte laboral

La Inspecció de Treball inicia dos procediments administratius sancionadors a l’Ajuntament del Vendrell

La inspectora dóna la raó la raó als representants de la plantilla per 'incompliment dels acords del conveni col·lectiu'

Redacció El Vendrell 13-06-2017 9:01 Lectures 2652
La Inspecció de Treball inicia dos procediments administratius sancionadors a l’Ajuntament del Vendrell. EIX

La Inspecció de Treball inicia dos procediments administratius sancionadors a l’Ajuntament del Vendrell. EIX

Els representants dels treballadors de l’Ajuntament del Vendrell i de la Residència d’Avis la Muntanyeta van acudir el passat mes desembre a la Inspecció de Treball de Tarragona per tal que es pronunciés sobre "la manca de comunicació amb els representants del Govern Municipal i l’aplicació d’una nova normativa pel que fa  a alguns articles que inclou el conveni vigent". 

Després que representants de la plantilla i de l'Ajuntament hagin exposat les seves posicions, la Inspectora de Treball i Seguretat Social va donar el passat 12 de maig la raó als treballadors pel que considera un "incompliment dels acords del conveni col·lectiu". A conseqüència, Inspecció va obrir un procediment administratiu sancionador al consistori vendrellenc per vulnerar l’article 20 del conveni col·lectiu que inclou l’apartat vulnerat.

Per altra banda, Inspecció de Treball també va obrir un altre  procediment administratiu sancionador contra l’Ajuntament del Vendrell per vulneració de l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors que recull  l’obligació de l’empresa, en aquest cas pública, d’informar trimestralment sobre la situació econòmica de l’empresa i l’evolució recent i probable de les seves activitats. També està obligat, segons l’informe rebut, a informar als representants dels treballadors/es  sobre les previsions de nous contractes, absentisme, accidents laborals, índex de sinistralitat, entre d’altres dades prou importants en el funcionament habitual de l’empresa. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Primàries PSOE

Ebullició del socialisme: transició o implosió

Sixte Moral

Ara Sánchez hauria de concretar, què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l'ambigu document de Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No