Diada Nacional de Catalunya

Lloveras insta els alcaldes que no han cedit locals a "escoltar la gent"

La presidenta de l'AMI assegura que el compromís del món local amb el referèndum és absolut malgrat les amenaces

ACN Vilanova i la Geltrú 11-09-2017 21:25 Lectures 2369
Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, durant el seu discurs al final de la 'Diada del Sí'. ACN

Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, durant el seu discurs al final de la 'Diada del Sí'. ACN

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha instat els alcaldes que no han cedit locals municipals per l'1-O o que s'ho estan pensant a escoltar la gent. En aquest moment, el públic assistent a la plaça Catalunya ha reaccionat a les paraules de la presidenta de l'AMI amb crits de "Volem votar, volem votar". Lloveras ha afegit que els alcaldes tenen l'"obligació" d'escoltar la gent i ara, ha dit, "és el moment d'implicar-se". La presidenta de l'AMI ha etzibat que el compromís del món local amb el referèndum és "absolut" malgrat les "amenaces". "President, Govern de la Generalitat, el món municipal està al vostre costat. No fallarem", ha afirmat.

De de la plaça Catalunya la presidenta de l'Associació de Municipis i també alcaldessa de Vilanova i la Geltrú per la Independència ha iniciat la seva intervenció subratllant que "l'única manera de poder garantir el benestar és amb un estat propi". Un estat, ha afegit, "amb valors democràtics, que ara mateix no existeixen a l'estat espanyol" i on els catalans puguin disposar dels recursos i administrar-los com decideixin, segons ha detallat Lloveras.

Per això, Lloveras ha assegurat que des de l'AMI faran campanya "activa" a favor del 'sí' i per defensar uns valors democràtics, que no existeixen en "una Espanya amb decadència democràtica amb una forta crisi de valors, una Espanya amb un retrocés democràtic que ens torna a l'època del franquisme, on imperava la por, l'amenaça i qualsevol forma de pensament polític que no fos el del règim". "Les dictadures per aconseguir imposar els seus valors segresten altres poders independents com el poder judicial o mitjans de comunicació, una situació que ens és molt familiars aquests dies", ha denunciat.

Lloveras ha criticat que aquests dies es vol fer por "per aire, mar i terra", ha dit, "enviant cartes als funcionaris dels consistoris i amenaçant els alcaldes i alcaldesses". "Ens volen fer por i, sí, tenim por. Però tenim por a decebre els ciutadans que han demanat poder expressar-se a les urnes", ha etzibat la presidenta de l'AMI, que ha assegurat que posaran els locals municipals "perquè tothom pugui votar amb la màxima comoditat".

La presidenta de l'AMI ha destacat que els alcaldes tenen l'"obligació" d'escoltar la gent i ara, ha dit, "és el moment d'implicar-se". Lloveras ha instat els alcaldes que no han cedit locals per l'1-O o que s'ho estan pensant a "escoltar la gent". Aquest moment del seu discurs ha provocat la reacció del públic assistent, que han deixat anar crits de "Volem votar, volem votar".

La presidenta de l'AMI ha etzibat que el compromís del món local amb el referèndum és "absolut" malgrat les "amenaces" i s'ha dirigit al president de la Generalitat: "El món municipal està al vostre costat. No fallarem", ha afirmat. Lloveras ha continuat dient que Catalunya viu una "revolució democràtica" que ha estat, ha dit, una "cursa molt llarga" i ara "només queda l'esprint final". En aquest sentit, ha fet una crida perquè tothom vagi a votar el proper 1 d'octubre.

Referèndum

El mite de la caverna

Francesc Murgades

Que els teòrics garants de la democràcia invoquen la prudència quan es tracta de cantar la canya a unes forces de suposat ordre que s'extralimiten però s'abonen en la demanda de protecció cap un ordre constitucional que té molt de mercat persa. I clar, tot comença a caure

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent