Tensió local

El govern de Sant Martí Sarroca denuncia "l'incomprensible bloqueig" de l'oposició a l'escola de música i el castell

Albert Tort: 'No comprenem la postura de l'oposició que encapçala CiU perquè no fa mal a l'equip de govern, fa mal al poble'

Castell de Sant Martí Sarroca. EIX

Castell de Sant Martí Sarroca. EIX

La tensió entre el govern i l'oposició de Sant Martí Sarroca ha entrat en una nova fase amb la denúncia que ha fet avui l'equip de govern municipal al respecte del que considera “incomprensible bloqueig” per part dels regidors opositors de dos projectes municipals. El govern municipal de Sant Martí Sarroca està en minoria des de que l'exregidor d'ERC, Manel Romanos, va abandonar el seu grup municipal i va passar a l'oposició com a regidor no adscrit.

El regidor de Cultura, Albert Tort, ha explicat que “els dos projectes fan referència a l'Escola de Música i al Castell de Sant Martí. No comprenem la postura de l'oposició que encapçala CiU perquè no fa mal a l'equip de govern, fa mal al poble i és per aquest motiu que hem enviat una carta al president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella, per a que adopti alguna mena de mesura”.

El primer projecte bloquejat sobre el Castell fa referència a la demanda de dues subvencions del fons Feder de la Unió Europea destinada a la rehabilitació de l'edifici i a la seva posterior museització. La petició de la subvenció està tramitada a través del Consell Comarcal, però per a que sigui efectiva cal el vot favorable del ple municipal i l'oposició que formen CiU i el regidor no adscrit Manel Romanos van votar en contra en el ple de juliol.

El segon projecte aturat és el de la renovació del conveni amb l'Escola de Música, un conveni que contempla una aportació econòmica per part de l'Ajuntament martinenc al centre educatiu. Albert Tort ha assenyalat que “si no es desbloqueja el conveni no podrem fer efectiva la nostra part del compromís econòmic i aleshores el Consell Comarcal l'haurà d'assumir en la seva totalitat”.

El regidor de Cultura de Sant Martí Sarroca ha recordat que “el portaveu de CiU a l'Ajuntament martinenc, Ramon Carbó, també és el vicepresident econòmic del Consel Comarcal i com a tal ha fet el seguiment de la tramitació de les dues subvencions del fons Feder pel Castell. No entenem el doble posicionament. Per això demanem al president Francesc Olivella, que és del mateix partit que   Carbó, que ens respongui rapidament a la nostra carta perquè hi ha el perill real de perdre aquesta oportunitat històrica per al municipi”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!