PSOE

Pedro Sánchez denuncia que la crisi entre govern espanyol i català "ha trencat la convivència"

El secretari general del PSOE reitera l'oferiment de la taula de diàleg del Congrés com una sortida justa al que demanden els catalans

ACN/ José Soler Barcelona 15-09-2017 15:47 Lectures 3643
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez durant la seva intervenció a en la reunió extraordinària del grup socialista europeu a València. ACN

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez durant la seva intervenció a en la reunió extraordinària del grup socialista europeu a València. ACN

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha denunciat aquest divendres que els principals damnificats per la crisi entre el govern espanyol i català són els ciutadans, que ja pateixen les conseqüències en forma de "trencament de la convivència i l'abandonament en la gestió de serveis públics essencials". Sánchez s'ha referit a Catalunya durant la seva intervenció en la reunió extraordinària del grup socialista europeu al Comitè de les Regions a València, amb el títol 'Invertir en Europa, invertir en les persones'. El dirigent socialista no ha fet cap al•lusió directa a l'inici de la campanya pel referèndum de l'1-O ni a les actuacions judicials en contra del mateix i ha reiterat que la solució passa pel diàleg.

"Catalunya forma part del cor d'Espanya i la taula de diàleg que està proposant el PSOE al Congrés és el primer pas per a una sortida justa que els catalans demanen en la seva majoria", ha dit Sánchez, que ha indicat que "no és temps de retrets, de sigles ni banderes" sinó "de seny i sensatesa, de les persones per sobre dels partits".

El secretari general socialista ha iniciat la seva part de discurs referent a Catalunya indicant que "vivim temps que veiem dirigents defensar la seva pàtria però abandonar els seus compatriotes" i que hi ha "falsos patriotes que s'embolcallen en banderes per amagar la vergonya de la corrupció".

Davant això, ha defensat que la vertadera pàtria dels socialistes és la gent, "els grans oblidats com a conseqüència de la crisi territorial" i no la dels "falsos patriotes que confonen pàtria amb patrimoni i amagaven robatoris de patrimoni públic en paradisos fiscals".

Sánchez ha indicat que tant Espanya com Europa no es construeix des dels extrems sinó des del diàleg, amb comprensió, empatia i compromís ciutadà. "És el que proposem els socialistes, començar un diàleg constructiu, inclusiu i sense excloure ningú", ha dit.

Compromís amb la millora del finançament i el Corredor Mediterrani

A continuació, s'ha referit a que aquest diàleg també ha de servir per a la reforma dels sistema de finançament, "just" per autonomies com la valenciana i s'ha compromès a que el PSOE defensi la correcció del dèficit històric al País Valencià.

Sánchez ha reconegut la tasca del govern de la Generalitat Valenciana i el "mèrit" de la gestió de Ximo Puig "defensant els serveis socials i impulant inversions importants com la construcció de 200 col•legis públics", malgrat l'infrafinançament.

Així mateix, ha dit que el seu partit aposta per les potencialitats de l'Arc Mediterrani i que per aquest és "fonamental" finalitzar les obres del Corredor Mediterrani. El dirigent socialista també ha dit que la Mediterrània ha de ser "un lloc de trobada i solidaritat", apostant per l'acollida dels refugiats. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No