Pressupostos 2018

El govern de Sitges presenta un pressupost "expansiu i inversor" per a 2018

La proposta, que s’està treballant amb l’oposició, creix un 9% respecte de l’any anterior fins arribar als 46 milions d'euros

L’increment permetrà tirar endavant inversions importants per al municipi com la construcció de l’edifici de l’Escola Agnès de Sitges i la posada en marxa del nou contracte de neteja i recollida de residus

Redacció Sitges 06-12-2017 20:21 Lectures 806
El govern de Sitges presenta un pressupost

El govern de Sitges presenta un pressupost "expansiu i inversor" per a 2018. Ajuntament de Sitges

El govern municipal ha presentat aquest dimarts la proposta de Pressupost General de l'Ajuntament de Sitges per a 2018, de 46 milions d'euros, que portarà a aprovació en el ple del proper 18 de desembre.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que "després de 6 anys ens trobem amb un pressupost expansiu i inversor que permetrà materialitzar inversions". Forns ha explicat que és expansiu "perquè creix un 9% respecte de 2017, situant-nos en gairebé 4 milions d'euros més. Aquest augment que ha estat possible gràcies a l'estabilitat pressupostària i la reducció del deute que ja vam començar en l'anterior mandat", ha afegit.

L'alcalde ha manifestat que "aquest 9% d’increment ve motivat perquè hi ha un augment d'ingressos” que ha atribuït a “la recuperació de l'activitat al municipi, que permet uns majors ingressos. Un dels errors històrics ha estat finançar serveis ordinaris amb beneficis extraordinaris". Es tracta, així, d’uns pressupostos finançats sense incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans. Forns ha afegit que "si l'any 2017 hem pogut desbloquejar els diners del romanent, acomplint el termini de pagament a proveïdors, l'any vinent serà l'any dels equipaments, que es podran materialitzar, posar al dia, remodelar i fer-ne de nous. Per coherència, hem decidit mantenir els mateixos paràmetres financers, o sigui, l'increment del pressupost però mantenint el sostre de despesa, la qual cosa dóna estabilitat".

La primera tinent d'alcalde, Aurora Carbonell, ha explicat les diferents actuacions previstes en el pressupost segons els eixos del Pla de Mandat. Carbonell ha explicat que el pressupost “s'ha pensat” [tenint en compte aquest document]. Ha posat exemples com l'inici de la construcció de la futura Escola Agnès de Sitges; l'increment d'ajuts socials i la creació de nous; la contribució als beneficis de l'activitat turística; la millora de les platges; l'obertura de la biblioteca; la promoció d'habitatge social; el pla d'equipaments; o el nou contracte de neteja i recollida de residus, entre molts d’altres.

El regidor d'Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné, ha volgut recordar que "les ordenances fiscals per a l'any vinent responen a unes previsions realistes, donat que es percep una millor situació econòmica". Moliné ha explicat la previsió d'ingressos d'acord a impostos com l'IBI o l'impost de Plusvàlua, i seguidament ha explicat la política de despesa que reflexa la proposta de pressupost per a 2018, citant alguns projectes a partir de la seva dotació pressupostària.

El govern municipal sotmetrà aquests pressupostos a aprovació del ple municipal en la sessió prevista per al dilluns 18 de desembre vinent. Després de diversos exercicis comptables en els que l’executiu va prioritzar la contenció de despesa i la racionalització dels comptes municipals per fer front a una situació d’endeutament, i després també d’haver aconseguit generar estalvi net gràcies al romanent dels darrers anys, la proposta de pressupost per a l’any vinent es defineix com una proposta expansiva perquè preveu uns majors ingressos i preveu també afrontar un programa d’inversions d’acord amb el Pla de Mandat.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No