Denúncia

Absolen l'exdiputat de la CUP Joan Garriga d'una falta a l'autoritat per una discussió amb un regidor del PSC

L'edil socialista va denunciar el cupaire i tres familiars seus acusant-los d'haver-lo intimidat perquè no intervingués en una concentració ciutadana

ACN Sant Pere de Ribes 16-02-2018 21:53 Lectures 2790

L'exdiputat de la CUP i exregidor de l'UM9 de Sant Pere de Ribes (Garraf) Joan Garriga ha estat absolt d'un delicte de falta de respecte a l'autoritat arran d'una discussió amb el regidor del PSC Francisco Perona. Garriga va ser jutjat el 30 de gener a Vilanova i la Geltrú. L'edil socialista, membre del govern municipal, va denunciar l'exdiputat i tres dels seus familiars, acusant-los d'haver-lo intimidat i haver-li prohibit intervenir en una concentració ciutadana celebrada el 2 d'octubre, en la qual l'executiu local volia condemnar l'atemptat jihadista comès a Marsella. La concentració, però, estava prèviament convocada per les entitats sobiranistes ANC i Òmnium per condemnar l'actuació policial durant el referèndum de l'1 d'octubre. Per aquest motiu, sosté Joan Garriga, els organitzadors i ell mateix van demanar a Perona que no hi intervingués amb un manifest sobre altres qüestions.

A la sortida del judici, Garriga va lamentar l'intent de Perona de "judicialitzar la política" i "d'instrumentalitzar un acte d'expressió democràtica". Després de la vista oral el Fiscal va demanar l'absolució dels quatre acusats, opció per la qual s'ha decantat finalment el jutge. L'acusació sol·licitava un mes de presó. La sentència es pot recórrer.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

La Comissió Europea vol saber l'opinió dels ciutadans sobre el canvi horari que es fa dos cops l'any (al març i a l'octubre). Per això ha obert un qüestionari a internet on pregunta si hauria de deixar de canviar l'horari cada sis mesos.

Estàs a favor del canvi d'horari d'hivern a estiu?


No