Ple municipal

L’Ajuntament aprova els tràmits urbanístics previs a la construcció de l’Agnès de Sitges

La sessió plenària ha donat també llum verda al Pla d’Accions de Turisme per a 2018, en el qual s’anuncien dos grans esdeveniments: la Dance World Cup i la segona edició del Torneig de Golf mundial

Redacció Sitges 28-02-2018 9:50 Lectures 2108
L’Ajuntament aprova els tràmits urbanístics previs a la construcció de l’Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament aprova els tràmits urbanístics previs a la construcció de l’Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha anunciat aquest dilluns, en el ple de febrer, la intenció de la Generalitat de Catalunya de començar entre els mesos de juny i juliol les obres de construcció de l’escola Agnès de Sitges. La sessió plenària ha aprovat els tràmits necessaris per poder fer els primers passos urbanístics relacionats amb els accessos al terreny on hi haurà l’equipament educatiu situat a la urbanització de Quint Mar. Ara el projecte de construcció de l’escola ja està finalitzat i el proper pas serà aprovar-lo per tal que puguin començar les obres.

L’Escola Agnès de Sitges ocuparà una parcel·la de més de 7.000 m2. Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana, seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

En l’àmbit urbanístic, el Ple ha donat llum verda al nou pla d’accions de la regidoria de Turisme, en el que destaquen dos grans esdeveniments: el Festival Dance World Cup, que aplegarà uns 6.000 participants de tot el món, i la segona edició del Torneig de Golf després de l’èxit de 2017. El pla d’accions també contempla mantenir la promoció de Sitges cap a l’exterior en les fires més importants turístiques i s’afegeixen destins per captar nous mercats com els països de l’Est, Àsia o EUA. També es continuarà amb l’aposta del turisme sostenible a través de la certificació Biosphere Destination i aquest serà, a més, l’any del desenvolupament del projecte de restauració de la masia de Can Milà per a usos turístics. La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha destacat que aquest “és un pla ambiciós, però realista”. Segons ha subratllat, “aquest 2018 farem ja el pas decisiu cap al màrqueting digital, amb una nova plataforma web i un impuls a les xarxes socials. El Pla d’accions és, però, un document viu, que planteja moltes accions de les quals alguna pot caure però també se n’afegeixen de noves, com l’acció amb premsa amb periodistes russos per Carnaval”.

Pel que fa a aspectes de gestió interna, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha emplaçat a l’oposició a una comissió informativa per detallar tècnicament els darrers avenços implementats en cada departament i donar resposta als dubtes de tots els portaveus municipals sobre l’informe de fiscalització de 2016.

El ple ha felicitat totes les persones que han contribuït en la celebració del Carnaval 2018, en el que, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, “estem aconseguint un canvi de model que no només aposta per les rues, sinó que inclou una àmplia programació més participativa i que va de Dijous Gras a Dimecres de Cendra”. Tubau ha recordat que “s’està donant un canvi de tendència i actualment el dia més fort de tota la setmana de Carnaval és diumenge i cada cop va agafant també més embranzida el dissabte de Fardo. No obstant això, properament tindrem les xifres oficials de visitants”.

El Ple també ha aprovat la nova comissió de Festa Major, que presidirà Maica Díaz i estarà formada per Francesc i Manel Andreu, Cisco Arbonès, Xavi Canals, Cristina Cañellas, Àlex Ferret, Owen John Holden, Agustí Marcet, Eva Maria Martín, Ivan Martínez, Enric Massó, Capilla Mata, Axel Newmann, Josep Van Gorkon i Nadia Viana.

A més, el Cronista Oficial de Sitges, Joan Yll, ha lliurat en el decurs de la sessió plenària la memòria de tots els actes celebrats durant 2017. El document es podrà trobar encartat en el setmanari local i estarà com a consulta en dependències municipals, entre elles l’OAC.


L’Ajuntament treballa per a evitar l’increment en la tarifa de l’aigua

En l’apartat de les mocions, en resposta a una moció presentada per la regidora no adscrita, Carme Gasulla, el ple ha mostrat per unanimitat el seu rebuig a l’increment de la tarifa de l’aigua.

La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha avançat que “estem valorant la repercussió de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. Els tècnics estan treballant per trobar els mitjans i evitar que es produeixi un increment en la tarifa que repercuteixi en la ciutadania”. També ha comunicat que “estem a l'espera de la petició de convocatòria de la FMC i AMC” [per tractar aquest tema].

En la sessió d’aquest dilluns, també ha prosperat la moció de suport a la llei de l’habitatge de la PAH presentada per la regidora no adscrita, Carme Gasulla. Així mateix, s’han aprovat les mocions d’adhesió a la vaga feminista del 8 de març, presentada per la CUP; la moció de protecció del model educatiu català que ha presentat ERC, Sitges en Positiu, la CUP i la regidora no adscrita; i la relacionada amb la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat, presentada pel grup de C’s.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No