Signatura oficial

Les obres de l’Escola Agnès de Sitges començaran a finals de l'any

Es preveu que el centre educatiu entri en funcionament el curs 2020-2021

Redacció Sitges 27-07-2018 18:02 Lectures 3656
L’Ajuntament de Sitges signa el conveni amb la Generalitat que permetrà construir  l’Escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges signa el conveni amb la Generalitat que permetrà construir l’Escola Agnès de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges i la Generalitat de Catalunya han signat el conveni de col·laboració per iniciar el procés de construcció de l’Escola Agnès de Sitges. El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat del regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, han formalitzat aquest divendres l’acord a través del qual es posa fi a la situació de provisionalitat del centre educatiu que està en mòduls prefabricats des del 2005.

L’acord permetrà a la Generalitat licitar ara les obres i a finals d’any es podran començar els treballs de construcció que es preveu que durin 1 any. L’objectiu final és que l’escola pugui estrenar el nou edifici el curs 2020-2021.  La previsió del cost de construcció és de 4,4 milions d’euros, dels quals el govern català aportarà 2,4 milions, corresponents al 55% de l’import total de l’obra, mentre que l’Ajuntament pagarà la quantitat de 1,9 milions, que suposa el 45%.  

El batlle de Sitges, Miquel Forns, assegura que “és important posar de relleu aquest acord de cofinançament i de cooperació conjunta entre les dues administracions i també remarcar la tasca de la comunitat educativa de Sitges que durant 13 anys ha lluitat per aconseguir aquest objectiu tant important per a la vila de Sitges”.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha agraït a “l’Ajuntament de Sitges que hagi fet aquest pas que, avui conclou amb la signatura del conveni, perquè és evident que ha anat més enllà de la seva responsabilitat competencial. Avui comencem administrativament la construcció de l’escola”.

El regidor d’ensenyament, Eduard Terrado, remarca la importància d’aquest acord, ja que “tot i que l’evolució demogràfica no afavoria la justificació de tirar endavant amb la inversió, vist el convenciment mostrat per l’Ajuntament de Sitges, Ensenyament va accedir a invertir recursos públics en la construcció de l’equipament educatiu. No podíem deixar passar l’oportunitat de dotar l’Agnès de Sitges d’una seu digna i donar sortida per fi a una qüestió de justícia històrica amb la comunitat educativa”.

La vigència del conveni serà fins al 31 de juliol de 2020, data en què es preveu que totes les actuacions estiguin finalitzades. Les dues administracions acorden també crear una comissió mixta de vigilància i control de les obres i els compromisos adquirits. Representants de les dues parts en formaran part i es reuniran un cop l’any.

Durant l’acte de signatura del conveni han estat presents Montserrat Domingo, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament i l’inspector d’Ensenyament de Garraf Nord, Lluís Miquel Garcia, juntament amb l’equip directiu de l’escola i una representant de l’AMPA, les regidores de l’equip de govern Aurora Carbonell, Carme Almirall i els regidors de l’oposició Pol Vigó, Ferran Ignasi Llombart i Carme Gasulla.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, acompanyat del Batlle, Miquel Forns, el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado i altres regidors de la corporació, han visitat els mòduls prefabricats, on es troba el centre actualment i també l’escola Esteve Barrachina. En els dos equipaments educatius el conseller d’Ensenyament s’ha entrevistat amb els equips directius i ha pogut passejar i conèixer les instal·lacions de primera mà.

Agnès de Sitges, la quarta escola pública de la vila
 
L’escola Agnès de Sitges va començar a funcionar el 2005 en mòduls prefabricats i des d’aleshores els alumnes han fet classes en barracons provisionals. Després d’anys de negociacions, l’Ajuntament de Sitges va acordar el desembre del 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges. Actualment, el centre acull al voltant de 200 alumnes.
 
L’Escola Agnès de Sitges serà d’una línia i s’ubicarà al barri de Quint Mar, en una parcel·la que supera els 7.000 m². Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana, seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

El dia 19 de juny  es van iniciar les obres de construcció de la rotonda i l’accés on s’ubicarà l’escola Agnès de Sitges. Aquesta actuació  té un pressupost de 400.000€ i està prevista que duri uns 4 mesos.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No