Curs 2020/21

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005

La previsió és que el centre estreni el nou edifici el setembre del 2020

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 01-04-2019 18:27 Lectures 1960
Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005. Ajuntament de Sitges

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005. Ajuntament de Sitges

Les obres per construir l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005, arrenquen aquesta setmana. La previsió de l’Ajuntament i el Departament d’Educació és que estiguin acabades la primavera de l’any vinent i que els infants abandonin els mòduls prefabricats el curs 2020-2021. El nou edifici s’ubicarà al barri de Quin Mar –ara l’escola és a Can Pei- i estarà preparat per a una línia educativa, des de P3 d’Educació Infantil fins a 6è de Primària, amb un aforament màxim de 225 alumnes. L’Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni per cofinançar l’obra, de prop de 4 milions d’euros (MEUR): Sitges n’assumirà el 45%, mentre el Departament d’Educació es farà càrrec del 55% restant.

L’escola Agnès va començar la seva activitat l’any 2005 en mòduls prefabricats amb el compromís que la construcció de l’edifici arribaria a mitjà termini. La crisi econòmica, però, va encallar el projecte durant diversos anys i, posteriorment, hi va haver una davallada de la natalitat que tampoc va afavorir a l’interès de l’administració per finançar l’obra.

Històricament l’Ajuntament de Sitges havia reivindicat la importància de construir un edifici per a la quarta escola pública de la vila, recordant que els barracons de l’Agnès ja s’havien començat a utilitzar l’any 1997. Tant l’escola Maria Ossó com l’IES Vinyet ja havien fet classes en aquests mòduls prefabricats.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa