Curs 2020/21

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005

La previsió és que el centre estreni el nou edifici el setembre del 2020

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 01-04-2019 18:27 Lectures 1895
Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005. Ajuntament de Sitges

Comença la construcció de l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005. Ajuntament de Sitges

Les obres per construir l’escola Agnès de Sitges, en barracons des del 2005, arrenquen aquesta setmana. La previsió de l’Ajuntament i el Departament d’Educació és que estiguin acabades la primavera de l’any vinent i que els infants abandonin els mòduls prefabricats el curs 2020-2021. El nou edifici s’ubicarà al barri de Quin Mar –ara l’escola és a Can Pei- i estarà preparat per a una línia educativa, des de P3 d’Educació Infantil fins a 6è de Primària, amb un aforament màxim de 225 alumnes. L’Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni per cofinançar l’obra, de prop de 4 milions d’euros (MEUR): Sitges n’assumirà el 45%, mentre el Departament d’Educació es farà càrrec del 55% restant.

L’escola Agnès va començar la seva activitat l’any 2005 en mòduls prefabricats amb el compromís que la construcció de l’edifici arribaria a mitjà termini. La crisi econòmica, però, va encallar el projecte durant diversos anys i, posteriorment, hi va haver una davallada de la natalitat que tampoc va afavorir a l’interès de l’administració per finançar l’obra.

Històricament l’Ajuntament de Sitges havia reivindicat la importància de construir un edifici per a la quarta escola pública de la vila, recordant que els barracons de l’Agnès ja s’havien començat a utilitzar l’any 1997. Tant l’escola Maria Ossó com l’IES Vinyet ja havien fet classes en aquests mòduls prefabricats.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No