Nova legislatura

Tardà aposta per restablir ponts d'entesa amb el PSC i els comuns en un article a 'El Periódico'

El diputat d'ERC diu que venen temps de desobediència civil per falta de diàleg i demana a l'independentisme menys budell i més cervell

ACN Barcelona 04-03-2018 23:44 Lectures 1589
Pla curt del diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà, atenent els mitjans de comunicació davant del Suprem. ACN

Pla curt del diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà, atenent els mitjans de comunicació davant del Suprem. ACN

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha defensat que "el republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha d'obrir vies de diàleg franc (el municipalisme en pot ser un bon laboratori) amb el socialisme català del PSC de Miquel Iceta". En un article publicat aquest diumenge a 'El Periódico' i que porta per títol "Ni astúcies ni fugida endavant; ara toca ser més", el diputat diu que "s'albiren temps de desobediència civil i de resistència no violenta si s'incrementen les desavinences i la manca de diàleg" amb el govern espanyol i per això demana a l'independentisme "menys budell i més cervell" i rebutja expressions com "Puigdemont o eleccions" que qualifica de "força irresponsables".

"Han calgut massa setmanes per superar arguments tan reduccionistes com ara "com més presos millor" no entenent que res no seria pitjor que engendrar un procés de batasunització a Catalunya", ha reflexionat el diputat d'ERC al Congrés.

El dirigent d'esquerra sosté que "la intolerància del nacionalisme espanyol i la manca de projecte del Regne d'Espanya envers Catalunya fan preveure un escenari complex i difícil". A més, culpa l'executiu espanyol d'haver imposat "les tesis involucionistes sobre les nacionalitats que Manuel Fraga Iribarne va sostenir al debat de la constitució de 1978" en comptes de "reconèixer l'Estat com a plurinacional, pluricultural i plurilingüístic". Amb tot, reivindica "la necessitat d'establir un diàleg bilateral" amb "escenaris multilaterals" com la "Comissió d'Estudi per a la reforma constitucional".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres