Vaga feminista

La CUP no participarà al ple del Consell Comarcal de l'Alt Penedès aquest 8 de març

La CUP creu que el govern del Consell Comarcal hauria d’ajornar el ple per poder participar dels actes entorn el 8 de març

Redacció Vilafranca del Penedès 06-03-2018 10:03 Lectures 1968
La CUP no participarà al ple del Consell Comarcal de l'Alt Penedès aquest 8 de març. EIX

La CUP no participarà al ple del Consell Comarcal de l'Alt Penedès aquest 8 de març. EIX

Les conselleres i conseller de la CUP-Poble Actiu, no participaran el pròxim 8 de març del ple convocat en aquest ens supramunicipal, ja que creuen que hi ha suficients motius per sortir al carrer a reivindicar la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la vida i sumar-se a la vaga feminista convocada pel 8M.

La CUP creu que el govern del Consell Comarcal hauria d’ajornar el ple per poder participar dels actes entorn el 8 de març. Davant aquest fet, fan saber a la població que no participarà d’aquest ple, que deixaran les cadires buides, i que se sumen a la manifestació unitària a Barcelona.

La formació creu important ser al carrer un dia com el 8 de març i no tancar-se dins les institucions, ja que el Dia Internacional de les dones treballadores és una jornada històrica i reivindicativa i cal visualitzar, com cada dia, les desigualtats que encara pateixen les dones. D’altra banda posen de manifest que cal també visualitzar els múltiples maltractes que reben les dones, com a treballadores i com a dones. I que cal ser al carrer per lluitar contra la violència masclista, els feminicidis, la desigualtat salarial, el treball precari, les tasques domèstiques… i moltes altres realitats que fan que, i fer-ho a través de la vaga general convocada per aquest 8 de març de 2018.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament