Nova legislatura

Iceta: "En una situació excepcional com l'actual, un govern de concentració no seria forassenyat"

El primer secretari del PSC precisa que hauria de ser un executiu de tothom i d'àmplies majories

ACN Barcelona 26-03-2018 15:56 Lectures 1509
Primer pla del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa el 26 de març del 2018. ACN

Primer pla del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa el 26 de març del 2018. ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no ha tancat la porta i ha vist amb bons ulls un govern de concentració a Catalunya per superar l'actual crisi. "En una situació excepcional com l'actual, un govern de concentració no seria una cosa forassenyada sinó probablement la més raonable", ha assenyalat Iceta, que ha precisat però que hauria de ser un executiu "de tothom i d'àmplies majories". "Està el clima polític per això? Doncs no. Però precisament per culpa d'aquest clima s'haurien d'explorar solucions com aquesta", ha reflexionat en veu alta el primer secretari del PSC. "Si calibrem correctament les dificultats que ens enfrontem com a societat, com a institucions i si veiem el 'lio' actual probablement convindria un esforç d'acords amplis", ha puntualitzat Iceta, que ha lamentat que "en absència de política el govern és dels jutges". "Tot el que està passant és conseqüència de l'error monumental de vulnerar la legalitat i de la incapacitat de la política de resoldre el problema de fons", ha afirmat el líder del PSC.

"Seria un error instal·lar-nos en un conflicte permanent barreja de lamentació i protesta", ha puntualitzat Iceta, que ha fet una crida a "tirar endavant" basada en tres punts essencials: "respecte a la legalitat, retorn a la política i establir amplis acords per trobar els consensos necessaris i evitar la fractura social que s'està produint", ha enumerat el primer secretari del PSC. "Si només les emocions dicten la política, difícilment trobarem una solució", ha verbalitzat Iceta, que s'ha mostrat convençut que tots els partits de l'arc polític català "saben perfectament què cal fer per sortir d'aquesta situació d'atzucac". "Ara el que es tracta és veure si hi ha la generositat i grandesa per part de tots per avançar cap on hem d'anar", ha comentat el primer secretari del PSC, que ha llençat un darrer interrogant. "El dubte està en si el sistema polític català és capaç d'avançar cap a una solució per acabar amb la confrontació o si primen els interessos d'uns partits i altres", ha conclòs.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres