Projecció internacional

Vilanova vol projectar-se a l'exterior a través del mar, la cultura i la innovació

El pla d'internacionalització impulsat per l'Ajuntament es presentarà dijous a Neàpolis

Glòria Garcia, Neus Lloveras i Joan Carles Lluch. Míriam de Lamo

Glòria Garcia, Neus Lloveras i Joan Carles Lluch. Míriam de Lamo

El mar, la cultura i la innovació són els tres potencials que Vilanova vol donar a conéixer a l'exterior a través del pla de projecció internacional impulsat des de l'Ajuntament. L'objectiu fonamental de la iniciativa és “contribuir al desenvolupament sostenible del teixit emprenedor”, oferint les eines necessàries per “captar projectes, inversions i oportunitats internacionals” i projectant-se a l'exterior amb veu pròpia. El document ha estat redactat per un equip d'advocats en col·laboració amb professionals de la universitat i recerca, els sectors empresarials i les associacions empresarials de la ciutat, així com associacions i tècnics municipals. El pla es presentarà aquest dijous 26 d'abril a dos quarts de dotze del migdia a Neàpolis.

La presidenta de l'Àrea de Serveis Centrals, Seguretat i Hisenda de l'Ajuntament de Vilanova, Glòria Garcia, i el director de l'Agència pública d'innovació de la ciutat, Joan Carles Lluch, han donat a conèixer la iniciativa en una roda de premsa aquest dimarts. Segons Lluch, la idea va sorgir el 2015, en un moment en què es començava a percebre la importància del paper de “les ciutats respecte a Europa”. La feina va continuar el 2016, amb una diagnosi al voltant de quatre eixos: empresa, universitat, administració i ciutadans. Durant el 2017 es va iniciar la redacció del pla, que intenta “posar ordre i identificar quins són els actius que poden especialitzar la ciutat respecte l'activitat europea tant en projecció com en atracció d'inversions”, en paraules de Joan Carles Lluch. El document inclou tres objectius específics a assolir: potenciar els pols d'excel·lència que han de contribuir a projectar Vilanova a nivell internacional; impulsar la viabilitat i l'atractiu internacional de Vilanova com a ciutat innovadora i amb qualitat de vida, i reforçar les estructures de governança per assegurar una projecció internacional més eficient.

L'IMET, la UPC i Vilanova Grand Marina, implicats en el projecte

El director de l'Agència pública d'innovació ha destacat el treball realitzat amb l'Oficina Europea i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, que ha aportat els recursos per costejar la consultoria que ha requerit el pla, i la implicació en el projecte de l'Ajuntament, l'IMET, el Col·legi d'Enginyers, el Gremi d'Hostaleria, Vilanova Grand Marina, Viu Comerç o diversos emprenedors amb seu a Neàpolis, entre d'altres. Segons Lluch, el  document s'ha coordinat amb altres plans estratègics com el pla de cooperació -un dels objectius a assolir és una “projecció sostenible”, el pla de màrketing turístic i el pla de joventut.

Col·laboració entre universitat i empreses

El document aconsella aprofitar les experiències del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques o el Vida Festival, dues iniciatives d'èxit de les que es pot capitalitzar els impactes de la projecció exterior, segons el pla. En aquesta línia, s'aposta per ampliar aquests actius en àmbits com l'atenció a les dependències i la gent gran, la indústria cultural i creativa i la nàutica i l'aeronàutica mitjançant la col·laboració entre la universitat i les empreses. El pla també planteja la revisió de l'actual xarxa d'ambaixadors de Vilanova, i proposa establir nous vincles amb altres ciutats mitjanes d'Europa, Estats Units, Àsia i Amèrica Llatina.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!