Crisi de govern

ERC ofereix a CiU un pacte al Consell Comarcal del Garraf si trenca amb el PSC

La militància d'ERC ha celebrat una assemblea comarcal a Cubelles on s'han aprovat uns compromisos per poder entrar a govern comarcal

El nou acord de govern donaria la clau també a un possible pacte a l'Ajuntament de Vilanova

ERC obre la porta a un pacte al Consell Comarcal del Garraf amb CiU que provocaria la sortida del PSC del govern comarcal. La militància de la formació republicana ha celebrat una assemblea comarcal a Cubelles on s'han aprovat uns compromisos per poder entrar a govern comarcal, que donarien la clau també a una nova governabilitat a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I és que el trencament el pacte de govern a Vilanova sembla que ha fet trontollar també l'estabilitat comarcal.

Així, davant el possible trencament de govern al Consell Comarcal del Garraf entre CiU i PSC, l’assemblea comarcal d’ERC ha donat un pas endavant i ha aprovat per unanimitat la possibilitat que ERC entri a govern sempre i quan es compleixin cinc compromisos per part del nou govern que es constitueixi i per "poder fer fora, així, el 155 de totes les nostres institucions".

Si es materialitza aquesta nova coalició, tot apunta que ERC també entrarà a formar part del govern de Vilanova i la Geltrú, que després del trencament amb el PSC s'ha quedat amb quatre únics regidors d'un total de 25.

Els cinc compromisos que estableix ERC són els següents:

PRIMER. Compromís a favor dels Drets Humans i dels valor democràtics. Defensa dels Drets Humans fonamentals, del dret a decidir, del dret a l’autodeterminació dels pobles i, en conseqüència, de l’alliberament dels presos polítics i de denúncia de totes aquelles querelles polítiques contra persones i col·lectius – en especial als Comitès de Defensa de la República, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural-.

SEGON. Compromís vers la construcció de la República Catalana. Reconeixement dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Suport al nou govern a la Generalitat de Catalunya perquè restitueixi les institucions catalanes i aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Suport en l’execució d’un procés constituent com a base de la constitució de la República Catalana.

TERCER. Compromís a treballar amb transparència i claredat en la gestió pública. Aposta per informar i donar compte a la ciutadania del funcionament i la gestió del Consell Comarcal del Garraf. Denúncia de qualsevol possible cas de corrupció o de mala pràctica en la gestió pública. Aposta pel govern obert, l’administració electrònica i la proximitat de l’administració a la ciutadania.

QUART. Compromís amb la cohesió i la difusió territorial conjunta. Continuïtat en l’elaboració del Pla Territorial del Penedès perquè el Garraf tingui el pes que li pertoca. Coordinació de municipis per sumar esforços i recursos i cohesionar la comarca. Defensa conjunta de les demandes territorials (infraestructures, serveis, inversions...). Seguiment amb NODE Garraf pel desenvolupament econòmic de la comarca. Aposta per la cura i preservació dels camins, de l’entorn forestal i de la sostenibilitat. Atenció a les urbanitzacions per procurar l’arribada de serveis i subministraments. Aposta per una millora del transport interurbà, especialment cap a centres sanitaris de referència.

CINQUÈ. Compromís amb els Serveis Públics i el benestar social de la ciutadania. Coordinació dels serveis públics i cura del bon funcionament i prestació d’aquests. Dotar de serveis als municipis petits amb menys competències administratives. Coordinació de campanyes i programes de polítiques públiques conjuntes. Aposta per defensar la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania de la comarca. Treball conjunt amb la Generalitat de Catalunya per millorar la sanitat a la comarca. Fermesa en la coordinació comarcal d’un parc d’habitatges per a ús social, seguiment dels habitatges buits i regularització de la situació a nivell comarcal.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!