Ple municipal

El ple de Sitges aprova la municipalització del servei de la zona blava

El ple dona llum verda al primer Pla Local de la Infància i l’Adolescència

Els seus treballadors i treballadores, fins ara integrats a la societat en vies de dissolució Sitges Model XXI, formaran part de la plantilla

Redacció Sitges 06-05-2018 18:44 Lectures 2140
El ple de Sitges aprova la municipalització del servei de la zona blava. Ajuntament de Sitges

El ple de Sitges aprova la municipalització del servei de la zona blava. Ajuntament de Sitges

Sitges compta des d’aquest dijous amb el primer Pla Local de la Infància i l’Adolescència. Es tracta d’un document que, tal com ha definit la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, “ha liderat la regidoria de Benestar i Família però és el resultat d’un exhaustiu i ampli treball amb molts agents socials del municipi”. Rossell ha deixat clar que “aquest és un primer tret de sortida, però el Pla està obert i la nostra voluntat és que pugui créixer amb noves propostes”. Mireia Rossell ha subratllat que “aquest era un pla molt necessari que ens permet conèixer la realitat dels nostres infants i adolescents i les seves necessitats, i ens permet tenir també una radiografia de les polítiques locals en els àmbits de la infància i de l’adolescència”.

El Pla es fonamenta en 5 eixos bàsics de treball: foments d’hàbits saludables, l’atenció socioeducativa, usos i adequació dels espais públics, treball amb famílies, i treball amb xarxa i participació. Dibuixa el full de ruta a seguir per a quatre anys i durant aquest termini s’ha creat un grup motor de coordinació que anirà fent el seguiment i desplegant les prioritats que es vagin detectant en cada moment.

El document es fonamenta en dos grans blocs de treball: la diagnosi i el Pla d’Acció. La informació que s’ha obtingut s’ha fet a partir de l’anàlisi de dades sociodemogràfiques, tallers participatius amb diferents professionals de l’Ajuntament i  d’altres àmbits i entitats de la vila, una enquesta a més de 400 alumnes de Sitges d’entre 10 i 14 anys, i entrevistes personals.

El Pla s’emmarca en el projecte de Sitges, Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència d’UNICEF.


Municipalització de la gestió de la zona blava

El ple de la Corporació ha aprovat aquest dijous la finalització de l’encàrrec de gestió a la Societat Sitges Model XXI S.A. i la recuperació de l’Ajuntament de Sitges de la gestió directa del servei públic d’estacionament de vehicles a la via pública sota control horari, mitjançant aparells distribuïdors de tiquets. Amb aquesta aprovació, “el servei de zona blava s’ha municipalitzat, el que significa que passarà ara a ser gestionat per l’Ajuntament de Sitges i els seus treballadors i treballadores seran subrogats a l’administració local mantenint tots els seus drets”, ha afirmat la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall. El govern municipal, “seguint el Pacte d’Estabilitat amb la CUP i el compromís amb diferents grups municipals, ha apostat per aquesta via per evitar una externalització de la gestió a un tercer. Això aportarà millores en la gestió i millors ingressos municipals”, segons ha explicat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

El ple ha donat també llum verda al codi de conducta dels alts càrrecs i de bon govern de l’Ajuntament de Sitges. El regidor d'Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné ha anunciat en el debat previ a l’aprovació d’aquest punt que “abans de finals d’any farem la implementació total de l’administració electrònica”. Moliné ha afegit també que “en un futur està previst que el document s’estengui a la totalitat dels treballadors municipals”. El regidor ha subratllat que “des de l’Oficina Antifrau ens han felicitat per aquesta nova eina que no tenen a molts ajuntaments i que hem tirat endavant per pròpia iniciativa”. El codi de conducta contempla una revisió bianual.

En l’àmbit esportiu, la sessió plenària ha aprovat definitivament el projecte de construcció d’un nou camp polivalent a la zona esportiva de Pins Vens de Sitges, que aportarà una nova instal·lació esportiva al municipi per al rugbi.

El ple ha aprovat les festes locals per a l’any 2019, que seran el 24 d’agost, Sant Bartomeu, i el 23 de setembre, Santa Tecla.

Nous patrons veïnals a la fundació de l’hospital Sant Joan Baptista

El ple del mes d’abril ha aprovat el nomenament dels nous membres del patronat de la Fundació Privada de l’hospital Sant Joan Baptista i ha acomiadat als membres que han deixat el seu càrrec. En aquest sentit, tots els portaveus dels grups municipals del ple han expressat el seu agraïment a les persones que fins ara han dut a terme la seva tasca dins la Fundació i han encoratjat als nous representants a seguir la línia endegada fins a l’actualitat en la que tal com han expressat els regidors s’han implementat millores notables en la gestió.

Els representants veïnals que deixen el seu càrrec al Patronat són Oriol Ripoll, Miquel Marzal i Neus Gironés. I els nous representants són Ignacio José Benazet, Hélios-Heráclito Ameal i Fernando Egmidio Herraiz, que ara passa a ser representant veïnal.

 

Les mocions

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció de la CUP en rebuig a la sentència judicial de ‘La Manada’. El govern municipal s’ha afegit a la proposta, que ha estat elaborada i presentada en públic al saló de plens pel col·lectiu No em toquis la Tecla.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No