Ple municipal

El ple de Cubelles aprova la modificació del Pla General per a la futura edificació de l’Institut Les Vinyes

La sessió també tira endavant de manera definitiva el reglament de funcionament del consell de la ciutadania ÈPOCA

Redacció Cubelles 16-05-2018 12:54 Lectures 2325
Ple municipal de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Ple municipal de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El ple ordinari corresponent al mes de maig ha aprovat aquest dimarts, amb les úniques abstencions del PSC i Cubelles Sí Es Pot i el vot afirmatiu de la resta de forces municipals, la modificació puntual del Pla General per delimitar el sector urbanitzable de l'Institut Les Vinyes, pas necessari per tal que la Generalitat pugui construir en un futur el nou edifici i acabar, així, amb els mòduls prefabricats que acullen l'alumnat des de fa onze anys.

La proposta acordada preveu que a la zona afectada, just el terreny sense asfaltar a tocar de la plaça del Mercat, s’hi pugui construir fins a un màxim de 99 habitatges, distribuïts en tres blocs de tres plantes d’alçada. A canvi, els propietaris de la parcel·la cediran una pastilla de 10.000 metres quadrats per tal que el departament d’Ensenyament projecti l’edificació del nou institut. Es tractava, doncs, d'un nou intent de l’Ajuntament per aconseguir que la Generalitat accepti aquest espai després que el 2014 s’hagués rebutjat el projecte inicial redactat dos anys abans, quan es preveia un sostre de 166 habitatges, i que a començaments de l’actual mandat es refermés l’actual ubicació i es rebaixés la proposta a 128. Ara, amb la disminució de la capacitat residencial i la modificació d’altres aspectes tècnics, l’acord de ple serà traslladat a la Generalitat que haurà de valorar la proposta i decidir la seva viabilitat per tal que s’hi construeixi el futur edifici.

Des de Guanyem Cubelles, el seu portaveu, Dani Pérez, va plantejar altres alternatives a la zona de la Mota, en terrenys municipals, per tal d’accelerar el procés i no vincular el nou centre a cap operació urbanística. De la seva banda, el regidor de Cubelles Sí Es Pot, Albert Tribó, va qüestionar que l’institut s’ubiqui just a tocar del cementiri i un torrent, mentre que el representant del PSC, Xavier Grau, va afegir-s’hi a les demandes d’estudiar una nova ubicació i que sigui l’Ajuntament qui avanci el cost de la construcció aprofitant el seu romanent de tresoreria per tal d’accelerar la seva posada en marxa. Tant CiU com el regidor José Manuel Écija van criticar el que consideraven un canvi de posició del regidor Grau i el van responsabilitzar d’haver aturat el projecte el 2014, quan el govern d’aleshores va desistir de presentar al·legacions tècniques després de l’informe negatiu de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. El titular d’Urbanisme, José Manuel Ardila, va recordar que ja hi ha altres instituts a tocar de cementiris, com a Vilanova i la Geltrú, i que la prioritat del consistori és que el nou centre s’ubiqui a la zona de l’Eixample, al costat de l’escola Charlie Rivel, per tal de gaudir de dues gran zones educatives al municipi i que no es focalitzi tota l’oferta de secundària al barri de la Mota.

 

Consell de la ciutadania ÉPOCA

El ple de l’Ajuntament també va aprovar amb les úniques abstencions de Guanyem i Cubellencs-FIC el reglament de funcionament i organització del consell de la ciutadania, ÈPOCA. El punt va tirar endavant després que s’informés de l’acceptació de dues al·legacions presentades per Guanyem Cubelles, la primera relativa a la comunicació de les seves convocatòries i la segona referida a la possibilitat de refer propostes inicialment rebutjades, i la desestimació d’una tercera que reclamava que als acords presos per l’organisme siguin vinculants. El regidor de Participació ciutadana, Agustí Casanovas, va al·legar motius tècnics, d’una banda, i el perill que algunes de les iniciatives siguin tècnicament i econòmica inviables, de l’altra. Tant el portaveu de Guanyem, Dani Pérez, com la representant de Cubellencs-FIC, Anna Martínez, van replicar que, prèviament, les propostes hagin de passar per la supervisió d’una comissió tècnica que les faci factibles o bé les descarti abans de ser sotmeses a votació.

Finalment, la sessió ordinària del mes de maig va ratificar el protocol per a la prevenció i actuació de l'Ajuntament de Cubelles davant possibles situacions d'assetjament sexual i/o per raó de sexe, i el pressupost 2018, després que es rebutgessin les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública.                        

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres