Nou govern

La vilanovina Pilar Contreras, nova directora general de Centres Concertats i Centres Privats

Fins ara era la directora de l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-06-2018 11:20 Lectures 3243

Pilar Contreras i Llanas, fins ara directora de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, és la nova directora general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament. Contreras és llicenciada en Geografia i Història i especialitzada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i diplomada en llengua francesa per l’Escola d’Ìdiomes Moderns de la Universitat de Barcelona.

El seu nomenament va ser aprovat pel govern aquest dijous, juntament al d'altres alts càrrecs com ara la restitució d'Antoni Molons, que assumirà el càrrec de secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, i Annabel Marcos, com a secretària d'Administració i Funció Pública. Ambdós van ser destituïts durant l'aplicació del 155. Molons, que va ser secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, va ser detingut per la Guàrdia Civil el 15 de març i citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència i malversació de fons públics en relació a la publicitat institucions del referèndum de l'1-O. Per la seva part, Annabel Marcos assumirà la secretaria d'Administració i Funció Pública i va ser destituïda pel Ministeri d'Interior "per falta de confiança" després que transcendís que quan era directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va transportar urnes de l'1-O en el seu vehicle particular.

Molons havia estat director general de Mitjans de Comunicació del Departament de la Presidència (2011-2016) i havia desenvolupat tasques d'assessor de la consellera de la Presidència en matèria de mitjans de comunicació (2016-2017). Ha treballat a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya. Ha estat assessor legal de municipis concessionaris de TDT i de televisions locals. (2005-2007).

Marcos, per la seva banda, abans de ser directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, va ser diputada al Parlament de Catalunya (2011-2015) i durant aquesta etapa va ser membre de diverses comissions i la responsable del grup de treball conjunt de funció pública. També ha estat directora del Centre per a la reinserció de les persones privades de llibertat (CIRE).

La resta de nomenaments aprovats avui són, a l'àrea de Presidència: Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, nou secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran; Ignasi Genovès i Avellana, director general de Mitjans; Ester Obach i Medrano, directora general de Coordinació Interdepartamental; Rosa Vestit i Villegas, directora general d'Administració Local; Alícia Uceira de Pablo, directora de l'Oficina del Govern, i Josefina Valls i Vila, directora de Serveis.

A l'àrea de Vicepresidència, els nomenaments són: Marta Espasa Queralt, secretària d'Hisenda; Miquel Gamisans Martín, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Natàlia Caba i Serra, directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, i Jordi del Río i González, director general de Difusió.

Al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s'ha nomenat Aleix Villatoro i Oliver com a nou director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

A Interior, Andreu J. Martínez i Hernández és el nou director general de la Policia; Juli Gendrau i Farguell, director del Servei Català de Trànsit; Manuel Pardo i Sabartés, director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments; M. Isabel Ferrer i Álvarez, directora general de Protecció Civil; Joan Delort i Menal, director del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya; Montserrat Royes Vila, directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i Sílvia Quesada i Escobar, directora de Serveis.

A Ensenyament, Carles Martínez Quiroga és el nou secretari de Polítiques Educatives; Ramon Simon Campà, director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa; Pilar Contreras i Llanas, directora general de Centres Concertats i Centres Privats; Josep Gonzàlez i Cambray, director general de Centres Públics; Josep Vallcorba Cot, director general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat; Joan-Lluís Espinós Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial; Eva Ladrón Olivares, directora de Serveis, i Anna Simó i Castelló, presidenta del Consell Escolar de Catalunya per delegació del conseller.

Al Departament de Salut s'ha fet un nomenament, el d'Adrià Comella i Carnicé com a director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Al Departament de Justícia, els nomenaments que s'han fet són els de Joan Domènec Abad i Esteve, secretari de relacions amb l'Administració de Justícia, i Carme Garcia i Suárez, directora general de Memòria Democràtica.

A Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer i Tamayo és secretari d'Empresa i Competitivitat; Maria Matilde Villarroya Martínez és directora general d'Indústria, i María José Figueras Salvat, rectora de la Universitat Rovira i Virgili.

A Polítiques Digitals i Administracions Públiques, David Ferrer i Canosa és secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Annabel Marcos i Vilar, secretària d'Administració i Funció Pública, i Teresa Prohias Ricart, directora de Serveis.

Finalment, a Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes i Cullell és la nova directora general d'Agricultura i Ramaderia.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament