Ple municipal

El nou govern de Vilanova no aconsegueix aprovar canvis al pressupost prorrogat (VÍDEO)

L'oposició tomba la proposta de modificació de crèdits plantejada pel PDeCAT i ERC

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 12-06-2018 19:12 Lectures 1447
Olga Arnau i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Olga Arnau i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

El nou govern de Vilanova, integrat pel PDeCAT i ERC, no va aconseguir aprovar una modificació de crèdits en el pressupost d'enguany durant el seu primer ple municipal, celebrat ahir dilluns. Les inversions previstes estaven valorades en 1,1 milions d'euros i incloïen des de 430.000 euros per al pla local d'habitatge fins a l'augment de la partida de serveis socials amb 300.000 euros. Es tracta de les propostes que ERC va acordar amb el PDeCAT per entrar al govern però que de moment no es podran tirar endavant, si bé la intenció dels dos grups és incloure-les al nou pressupost -l'actual està prorrogat-. El mateix punt de l'ordre del dia també preveia incorporar 700.000 euros per a recursos destinats als serveis de la ciutat, com el contracte de gestió dels centres cívics, la recollida de residus o el transport urbà. Tots els grups de l'oposició van votar en contra de la modificació excepte la CUP, que va abstenir-s'hi.

Tant l'alcaldessa, Neus Lloveras, com la regidora d'Hisenda, Olga Arnau, han lamentat la desestimació de les propostes econòmiques al ple aquest dimarts, en una roda de premsa. “Són accions immediates que crèiem necessàries. En decaure les haurem de postposar per al pressupost d'enguany”, ha apuntat Arnau. Altres de les partides plantejades com a inversions eren 100.000 euros per ampliar l'oferta de formació de l'IMET, 30.000 euros per al pla d'equitat, 30.000 euros per al pla comercial integral de Vilanova, 20.000 euros per a l'estudi d'inversió del futur Espai jove o 10.000 euros per a la inversió inicial d'un alberg municipal.

“Projectes que enriqueixen”

Per a Lloveras, l'objectiu era “la incorporació de projectes que enriqueixen” el pressupost prorrogat. L'alcaldessa, no obstant, ha insistit en el fet que malgrat no disposar de pressupost per a 2018, “en aquest moment l'Ajuntament funciona amb absoluta normalitat amb pressupostos prorrogats”. Segons Lloveras no ha d'existir “cap alarma” sobre la situació econòmica municipal. “Hem d'estar il·lusionats perquè de les converses que hem tingut les darreres setmanes han sortit propostes molt interessants”, ha dit l'alcaldessa, que preveu que es puguin dur a terme “més endavant”.

Dissolució del Consorci dels Colls Miralpeix

Durant el ple municipal va aprovar-se la dissolució del Consorci dels Colls Miralpeix, que ara passarà a dependre directament del Consell Comarcal del Garraf per tal d'aplegar també els municipis de Canyelles i Olivella, tenint en compte que inicialment només formaven part de l'organisme els municipis de la costa. Així mateix, es van aprovar nous preus públics de l'Escola de formació aeronàutica, que ha aconseguit que un curs de dos anys de durada passi de costar 9.500 euros a 2.085 euros gràcies a una subvenció integral. A la sessió plenària d'ahir també va produir-se la renúncia de la regidora d'ERC Queti Vinyals, que serà substituïda per Xavier Serra. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament