Xarxa de Governs Locals

2,3 milions d’euros de la Diputació als ajuntaments de l’Alt Penedès per fomentar les inversions

El programa complementari, aprovat aquest dijous, preveu suport econòmic per aquest any i el que ve i compta amb una dotació global de 50 milions d’euros

Redacció Vilafranca del Penedès 14-06-2018 15:10 Lectures 2959

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, un nou programa dotat amb 50 milions d’euros que té la voluntat d’oferir suport econòmic als governs locals de la demarcació. Als municipis de l’Alt Penedès s’hi destinen 2.307.737,55 € i, els ajuntaments podran realitzar inversions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha assegurat que l’objectiu de la corporació «és acompanyar als ajuntaments en aquells projectes que vulguin millorar la qualitat urbana i l’entorn urbà; per això, hem disposat d’aquestes ajudes per tal que al llarg del 2018 i 2019 els ajuntaments puguin desenvolupar aquells projectes que són imprescindibles per a la millora d’aquesta qualitat urbana».

El repartiment dels ajuts s’ha fet, únicament, sota un criteri de població i amb la voluntat d’assegurar el reequilibri territorial de la demarcació. Primer de tot, s’ha adjudicat un import mínim a cada govern local en funció dels trams de població previstos (a 1 de gener de 2017).

En segon lloc, l’import restant d’aquesta primera distribució, i fins als 50 milions d’euros, s’ha repartit exclusivament entre els governs de fins a 120.000 habitants. Els ajuts del programa s’han repartit en dues anualitats (13 milions pel 2018 i 37 pel 2019) i preveu cobrir les obres executades des del passat 1 de gener fins el 15 d’octubre de 2019.

Amb aquest nou programa, la Diputació de Barcelona aposta per donar suport a les inversions que han impulsat els governs locals i que, a més, ja han comptat amb el suport de la corporació al llarg d’aquest mandat  a través de les Meses de Concertació; o bé, donar continuïtat als projectes que ja han tingut el suport de la Diputació a través del Catàleg de Serveis.

Impuls al món local

Aquest programa, inclòs dins del Pla Xarxa de Governs Locals, connecta amb el Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 i la voluntat de la Diputació de Barcelona de reforçar el municipalisme, en totes les seves vessants, fins al punt de contribuir al desplegament efectiu de les competències pròpies i la garantia de la prestació dels serveis mínims municipals.

La Diputació ja ha posat de manifest la seva aposta per donar suport al finançament dels governs locals. Mostra d'això és que, al llarg d’aquest mandat, s’hi acabaran destinant més de 1.000 milions d’euros.

Cal recordar que a més dels Programes Complementaris, també formen part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), i els Catàlegs de serveis (ofertes periòdiques de recursos que la Diputació presenta als ens locals en format de llibre electrònic per satisfer les seves necessitats).

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament