Ple municipal

Vilanova amplia les bonificacions dels impostos municipals

L'Ajuntament posarà en marxa una aplicació web perquè la ciutadania comprovi si pot optar als ajuts

Olga Arnau i Glòria Garcia. Míriam de Lamo

Olga Arnau i Glòria Garcia. Míriam de Lamo

L'Ajuntament de Vilanova ampliarà les bases per accedir a bonificacions dels impostos municipals per atendre “situacions especials”, fruit de l'acord entre el govern i l'oposició al ple d'ahir dilluns. Tots els grups excepte la CUP, que va abstenir-s'hi, van donar suport a una mesura que suposarà l'augment dels ciutadans i ciutadanes que es beneficien dels ajuts. Un exemple n'és el topall de la quantitat econòmica que es podrà rebre per les bonificacions, que passarà de 300 a 400 euros, o el fet que la propietat d'un segon immoble no impedeixi demanar ajuts sempre i quan no se n'obtinguin rendes per aquest.

La regidora d'Hisenda i actual alcaldessa accidental, Olga Arnau, ha detallat l'ampliació de les condicions per optar a descomptes en el pagament dels impostos aquest dimarts en una roda de premsa. Un dels canvis que s'aplicarà enguany és la computació de les unitats familiars que tinguin una persona amb discapacitat com a família nombrosa, fet que suposa beneficis fiscals. També s'incrementarà el topall del saldo bancari màxim per demanar les bonificacions, que passarà de 15.000 euros a 30.000. Arnau ha apuntat que l'ampliació d'un a dos immobles per sol·licitar els ajuts té el seu origen en les peticions realitzades durant l'any passat, amb casos d'”unitats familiars que són de set o més membres”, motiu pel qual “és difícil encabir-los tots en un sol habitatge”, una condició que afectava “famílies realment desfavorides que no tenien accés aquestes bases” d'ajuts.

Nova aplicació web al setembre

Per poder fer arribar l'ampliació de les bases d'ajuts a la ciutadania, l'Ajuntament posarà en marxa una aplicació web que permetrà conèixer si es poden optar a les bonificacions  introduint dades com els ingressos i els membres que integren la unitat familiar. L'objectiu és que “cadascú, des de casa seva, des del mòbil o des de l'ordinador, pugui fer un principi de càlcul per saber si té dret a percebre aquests ajuts”, segons ha assegurat la regidora. En cas que compleixin els requisits, les persones demandants de les bonificacions hauran de contactar amb l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. La nova aplicació estarà en marxa al setembre, segons Arnau, que també ha apuntat que es farà difusió dels canvis en les bases d'ajuts “a tots els domicilis de Vilanova”.

Bonificacions a l'IBI a indústries, comerços i hosteleria

Una altra de les modificacions d'enguany està relacionada amb l'impost de béns immobles a indústries, comerços i hosteleria que “durant 2016 o 2017 hagin tingut un augment superior a 500 euros” en el rebut, segons ha explicat la regidora d'Hisenda. Durant el 2018, aquest col·lectiu de contribuents podran optar a descomptes situats entre el 20 i el 30% en funció de l'increment de l'impost que se li apliqués l'exercici anterior. Segons Arnau, enguany haurà “una reducció del 51,11% de la valoració cadastral en l'ús industrial, comerç i hosteleria”.

Conveni amb Can Pistraus per organitzar el Tingladu

Al ple municipal també va acordar-se el conveni de col·laboració amb Can Pistraus amb motiu del Festival Tingladu. L'acord preveu la cooperació entre l'entitat i l'administració local fins al 2021, si bé fixa només la quantitat que percebrà Can Pistraus enguany, 11.400 euros, la mateixa que l'any passat, segons el govern. Olga Arnau ha destacat que a través d'aquest conveni “es dóna una continuïtat i seguretat” a Can Pistraus “a l'hora de seguir organitzant aquest festival”. “És un festival que considerem important per a Vilanova, gratuït, que cohesiona la ciutat i defensa la música catalana. Vilanova necessita aquests espais”, ha afirmat la regidora.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!