Vegueria Pròpia

Vilanova ofereix el local per a les oficines centrals de la delegació del govern al Penedès

L'oferiment per part vilanovina es concreta en un local de 370 m2 situat just davant dels Mossos d'Esquadra, molt ben comunicat, amb àmplia zona d'aparcament, i a prop del centre de la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-08-2018 8:24 Lectures 2989
Vilanova ofereix el local per a les oficines centrals de la delegació del govern al Penedès. Ajuntament de Vilanova

Vilanova ofereix el local per a les oficines centrals de la delegació del govern al Penedès. Ajuntament de Vilanova

El govern de VNG demana a la Generalitat, que instal·li la seva oficina central a la capital del Garraf. L'alcaldessa, Neus Lloveras, creu que "Vilanova i la Geltrú, com a ciutat més gran, ha de fer el pas i oferir un espai perquè es facin les oficines centrals de la vegueria, i el Consell de la Vegueria. Avui mateix farem arribar al govern de la Generalitat l'oferta d'un local que posem a disposició, de manera gratuïta i de manera immediata, perquè hi pugui començar a treballar el delegat del govern".

Els representants del govern local han felicitat Pere Regull pel seu nomenament i han demanat que comenci a ser una realitat la vegueria del Penedès. Jordi Medina, portaveu del govern vilanoví, ha recordat que "nosaltres, aprofitant la creació de la vegueria, apostem per les cocapitalitats. A les 4 capitals de comarca hi ha d'haver oficines d'atenció ciutadana, fent un desplegament de les infraestructures que s'aproximi a la població i a les necessitats. Però per qüestió administrativa hi ha d'haver unes oficines centrals, i aquesta és la ciutat amb més població, més serveis, més activitat econòmica".

El 8 de febrer de 2017 el Parlament va aprovar la modificació de la llei de vegueries per incloure la vuitena vegueria. "Des del territori vam mostrar la nostra satisfacció per haver aconseguit aquesta reivindicació històrica" recorda l'alcaldessa, "el Penedès ha de deixar de ser perifèria per convertir-se en un punt central d'una Catalunya descentralitzada".

Jordi Medina reclama també el desplegament com més aviat millor, "demanem a Pere Regull i a Pere Aragonès que estudiïn aquesta viabilitat en pro de l'eficiència del desplegament de la Vegueria Penedès".

L'oferiment per part vilanovina es concreta en un local de 370 m2 situat just davant dels Mossos d'Esquadra, molt ben comunicat, amb àmplia zona d'aparcament, i a prop del centre de la ciutat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No