Nova etapa?

ERC i PSC registren una moció de censura contra l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès (PDeCAT)

Agnès Ferré trenca el pacte de govern amb els socialistes i destitueix la regidora, ara candidata a l'alcaldia

ACN La Bisbal del Penedès 07-08-2018 17:35 Lectures 3531
Agnès Ferré. EIX

Agnès Ferré. EIX

Els grups municipals d'ERC, amb cinc regidors, i el PSC, amb una regidora, a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) han registrat una moció de censura contra l'alcaldessa, Agnès Ferré, del PDeCAT. La moció de censura, que serà votada en plenari el 22 d'agost al migdia, fa trencar el pacte de govern signat el maig del 2015 entre els cinc regidors del PDeCAT –aleshores CiU- i la regidora socialista, Margarita Antolín, ara candidata a l'alcaldia. L'alcaldessa ha signat dos decrets per destituir la regidora, que ocupava la cartera de Benestar Social i Educació, i Marta Aznar, persona de confiança d'Antolín. L'equip de govern de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès queda així en minoria, ja que compta amb cinc regidors al govern, del PDeCAT, i sis a l'oposició, cinc regidors d'ERC-AM i una del PSC.

En les municipals, ERC havia obtingut 788 vots i cinc regidors, tants com CiU, que va obtenir 726 vots. El PSC va obtenir 189 vots i un regidor i el PP, amb 70 vots, no va obtenir representació. El pacte estipulava que Agnès Ferré seria l'alcaldessa i que la socialista Antolín assumiria el càrrec de regidora d'Educació i Benestar Social i comptaria amb un càrrec de confiança.

El secretari municipal ha dictaminat que la moció, registrada dilluns a la tarda, reuneix els requisits establerts en l'article 197.1 de la LOREG perquè el document se subscriu per sis regidors, que constitueixen la majoria absoluta del nombre legal ed. membres de la Corporació en aquest moment; cap dels regidors que signen la proposta ha subscrit durant aquest mandat una altra moció de censura, la proposta de moció incorpora l'acceptació expressa de la candidata a l'alcaldia i incorpora les signatures dels regidors subscriptors degudament autentificades per una notaria.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No