Nova etapa?

ERC i PSC registren una moció de censura contra l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès (PDeCAT)

Agnès Ferré trenca el pacte de govern amb els socialistes i destitueix la regidora, ara candidata a l'alcaldia

ACN La Bisbal del Penedès 07-08-2018 17:35 Lectures 3604
Agnès Ferré. EIX

Agnès Ferré. EIX

Els grups municipals d'ERC, amb cinc regidors, i el PSC, amb una regidora, a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) han registrat una moció de censura contra l'alcaldessa, Agnès Ferré, del PDeCAT. La moció de censura, que serà votada en plenari el 22 d'agost al migdia, fa trencar el pacte de govern signat el maig del 2015 entre els cinc regidors del PDeCAT –aleshores CiU- i la regidora socialista, Margarita Antolín, ara candidata a l'alcaldia. L'alcaldessa ha signat dos decrets per destituir la regidora, que ocupava la cartera de Benestar Social i Educació, i Marta Aznar, persona de confiança d'Antolín. L'equip de govern de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès queda així en minoria, ja que compta amb cinc regidors al govern, del PDeCAT, i sis a l'oposició, cinc regidors d'ERC-AM i una del PSC.

En les municipals, ERC havia obtingut 788 vots i cinc regidors, tants com CiU, que va obtenir 726 vots. El PSC va obtenir 189 vots i un regidor i el PP, amb 70 vots, no va obtenir representació. El pacte estipulava que Agnès Ferré seria l'alcaldessa i que la socialista Antolín assumiria el càrrec de regidora d'Educació i Benestar Social i comptaria amb un càrrec de confiança.

El secretari municipal ha dictaminat que la moció, registrada dilluns a la tarda, reuneix els requisits establerts en l'article 197.1 de la LOREG perquè el document se subscriu per sis regidors, que constitueixen la majoria absoluta del nombre legal ed. membres de la Corporació en aquest moment; cap dels regidors que signen la proposta ha subscrit durant aquest mandat una altra moció de censura, la proposta de moció incorpora l'acceptació expressa de la candidata a l'alcaldia i incorpora les signatures dels regidors subscriptors degudament autentificades per una notaria.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament