Llaços grocs

L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles denuncia la retirada massiva de símbols independentistes del municipi

El consistori ha facilitat als Mossos les matrícules identificades del grup anomenat 'Liberación Penedés' i ha denunciat també el compte de twitter @GLP_Penedes, qui sempre s'atribueix aquestes accions

Redacció Sant Pere de Riudebitlles 20-09-2018 12:50 Lectures 3684
L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles denuncia la retirada massiva de símbols independentistes del municipi. EIX

L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles denuncia la retirada massiva de símbols independentistes del municipi. EIX

L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ha denunciat novament els atacs contra la llibertat d'expressió que ha patit el municipi. Els fets van tenir lloc la matinada del 10 a l'11 de setembre: "vam tornar a ser víctimes d'un nou atac de caire feixista al nostre poble", lamenta el consistori, que explica que "per desgràcia aquestes accions acostumen a ser habituals per aquests grups que, venint de fora, actuen de nit pels carrers del nostre poble".

Gràcies a la col·laboració ciutadana i del vigilant municipal, l'Ajuntament ha pogut identificar els vehicles de les persones que van actuar pel poble despenjant l'estelada del màstil municipal de la plaça 1 d'octubre, llaços grocs, banderoles i estelada de la façana de l'ajuntament i la placa commemorativa de l'1 d'octubre ubicada en un edifici municipal, entre d'altres accions.

Fruit d'aquesta identificació, el primer tinent d'alcalde, Isaac Ruana, i el regidor de Projectes i servis, Josep Torrents, van interposar denúncia als Mossos d'Esquadra aquest dilluns 17 de setembre facilitant les matrícules identificades i denunciant també el compte de twitter @GLP_Penedes, qui sempre s'atribueix les accions que aquest grup nomenat de Liberación Penedés realitza a la zona.

De fet, el ple municipal de Sant Pere de Riudebitlles d'ahir dimecres va aprovar una moció per unanimitat la condemna d'aquestes agressions "massa constants al poble" i el compromís ferm de l'Ajuntament per "continuar treballant, com fins ara, per la construcció de la república catalana, la defensa de les llibertats democràtiques, seguir denunciant totes les agressions que es produeixin en un futur i posar-nos al servei de les entitats que treballen al poble per l'alliberament dels i les preses polítiques, i el retorn de les exiliades".

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No