Govern regional

L'alcalde d'Albinyana, nou diputat delegat de la Presidència a la Diputació de Tarragona

La CUP denuncia que és una plaça feta “a mida” de Quim Nin, però la institució defensa que és necessària pel “volum” de projectes

ACN Albinyana 20-09-2018 17:18 Lectures 3723

Quim Nin, que el mes passat va prendre possessió com a diputat de la Diputació de Tarragona arran de la renúncia de Montserrat Carreras, ocuparà el càrrec de diputat delegat de la Presidència a la corporació. La CUP ha denunciat aquest dijous que es tracta d’una plaça feta “a mida” per la qual l’alcalde d’Albinyana (Baix Penedès) passarà a cobrar 62.000 euros anuals. Per la seva banda, fonts de la Diputació han explicat a l’ACN que el president, Josep Poblet, ha confiat aquest càrrec a Nin (PDeCAT) per la seva trajectòria, atès que ja va ser vicepresident de l’ens del 2003 al 2010-. Les mateixes fonts han justificat la seva designació per “l’elevat volum de projectes” que assumeix l’àrea de Presidència.

La CUP ha denunciat que la nova figura es crearà en el proper ple “quan no se saben quines són les noves funcions” que desenvoluparà Nin. Segons el diputat de la formació, Edgar Fernández, “la creació d’aquest nou òrgan de govern ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per a aquest diputat que li permeti cobrar més a final de mes”.

Segons Fernández, no s’entén que el president Josep Poblet delegui funcions i competències, però continuï cobrant 75.750 euros bruts anuals com fins ara, “quan representa que ha de realitzar menys funcions”. Això, afegeix la CUP, demostra que la Diputació “només serveix per poder repartir diners als ajuntaments i altres entitats sense cap criteri i per a poder alimentar a polítics que es queden sense càrrec”.

Un perfil “òptim” per al càrrec

Per la seva banda, fonts de la Diputació de Tarragona han explicat que aquesta figura ja existeix en altres diputacions i que és necessària “atès el volum de projectes estratègics que es duen a terme de l’àrea de presidència, en l’àmbit de gestió”. Així, Nin s’ocuparà de les qüestions relacionades amb projectes europeus, com ara plans d’especialització i fons Feder; del projecte de la Regió del Coneixement, i de la gestió estratègica i de planificació.

Les mateixes fonts han subratllat que Nin coneix bé la Diputació de Tarragona, de la qual ja en va ser vicepresident del 2003 al 2010, i que “per la seva trajectòria es considera que és el perfil òptim per reforçar el suport al president”. Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va ser delegat del Govern al Camp de Tarragona entre els anys 2011 i 2016, fins que va cessar per assumir el càrrec de secretari general de la Presidència a proposta del president Puigdemont.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres