100 dies de govern

Vilanova crearà un nou aparcament dissuasori abans que acabi l'any (VÍDEO)

El govern de Vilanova (PDeCat-ERC) fa una valoració positiva dels primers 100 dies de govern i anuncia la licitació de la nova prefectura de la policia local i l'Espai Jove pel que queda de mandat

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-09-2018 18:10 Lectures 3562
Vilanova crearà un nou aparcament dissuasori abans que acabi l'any. EIX

Vilanova crearà un nou aparcament dissuasori abans que acabi l'any. EIX

L'equip de govern de Vilanova i la Geltrú (PDeCat i ERC) han celebrat aquest matí els primers 100 dies d'aquest nou pacte de govern amb una roda de premsa per valorar aquest periple i remarcar la bona entesa entre els nous socis de govern. L'alcaldessa Neus Lloveras (PDeCat) i el portaveu del govern, Jordi Medina (ERC), han estat els encarregats de posar l'accent en els projectes que s'estan materialitzant en aquesta etapa i els compromisos fins a finals del mandat.

En aquest sentit, el govern de Vilanova ha anunciat la creació d'un nou aparcament dissuasori a la ronda Ibèrica, prop de l'hospital. El consistori ja ha arribat a un acord amb el propietari del solar, al costat de l'actual aparcament, i la previsió és que entri en funcionament abans que acabi l'any.

Dos dels projectes que marcaran la recta final del mandat són la nova prefectura de la policia local de Vilanova i l'Espai Jove. Els dos projectes estan en procés de licitació i el govern vol deixar-los enllestits abans que acabi del mandat per tal que les dues obres es puguin executar al llarg del proper any.

En aquest balanç dels 100 dies de govern, Lloveras i Medina han destacat la bona sintonia i la normalitat en la incorporació d'Esquerra al govern. De fet, han fet repàs dels cinc eixos que van establir com prioritaris en l'acord de governabilitat i han destacat les principals accions dutes a terme en cadascun dels àmbits.

En l'àmbit de les polítiques fiscals més justes, la transparència i el bon govern, Jordi Medina ha recordat l'aprovació de la baixada del tipus impositiu de l'IBI, "i l'aprovació del nou pressupost, que fa especial èmfasi en l'augment de la tarifació social".

La segona línia del pacte era l'increment de les polítiques socials. Aquí l'alcaldessa ha remarcat l'increment de recursos en atenció social i polítiques d'habitatge, i també la "consolidació dels agents de civisme, amb l'ampliació dels seus horaris" i una prova pilot per facilitar monitors a infants amb diversitat funcional en les seves activitats extraescolars.

Una altra línia de treball a prioritzar era el suport a les entitats i serveis a la ciutadania. En aquest sentit el portaveu del govern ha parlat de la definició del projecte per l'Espai Jove i la caserna de la Policia Local, i també de "la recerca de finançament pels Josepets, per encarrilar la futura casa de la cultura popular, així com l'inici de debat al voltant del model de la pabordia".

Pel que fa a la protecció, manteniment i millora de l'espai públic, Neus Lloveras ha destacat l'aprovació de les condicions per contractar la renovació de l'enllumenat, les intervencions importants per millorar la mobilitat del barri de mar i el pla de millora que es realitzarà durant els propers mesos, i la futura creació d'una zona d'aparcament dissuasiu a la ronda Ibèrica, a prop de l'Hospital, "per donar resposta a la necessitat creixent".

El cinquè punt del pacte de governabilitat entre PDeCat i ERC apostava per l'impuls del desenvolupament econòmic de la ciutat. Jordi Medina ha destacat la campanya de regularització dels habitatges turístics a la ciutat, la consolidació de la nova marca turística i la participació vilanovina en projecte europeus com l'Urbact, que portarà a VNG l'any vinent representants de diferents ciutats europees.

La voluntat de futur del govern vilanoví és, segons Neus Lloveras, "poder tenir una ciutat socialment més justa, prospera, sostenible, més endreçada, que preservi la convivència, que defensi la pluralitat i que sigui atractiva pel comerç i l'activitat econòmica".

L'alcaldessa també ha parlat de la situació econòmica municipal, explicant que s'ha avançat i que s'ha anat sanejant la situació, fet que ha estat important per poder aprovar el que serà el segon pressupost expansiu en molts anys.

Jordi Medina i Neus Lloveras Vilanova crearà un nou aparcament dissuasori abans que acabi l'any
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No