UN ANY DE L'1-O

Una cadena humana i la inauguració de diverses places, homenatge del Penedès i Garraf a l'1-O

Els CDR anuncien accions sorpresa a primera hora per l'1-O a Barcelona

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-09-2018 20:00 Lectures 2967
Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O. Xavi Prat

Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O. Xavi Prat

Els municipis del Penedès i Garraf ha fet aquest cap de setmana diverses accions d'homenatge i record al referèndum de l'1-O. En alguns municipis, s'ha aprofitat el primer aniversari per inaugurar places o espais públics que reben el nom d'1 d'octubre o República Catalana. A Vilanova i la Geltrú, s'ha organitzat aquest diumenge migdia una cadena humana des de la plaça de la Vila fins a la plaça de l'1-O, al parc de Baix a Mar, amb les urnes del referèndum com a protagonistes. 

Per demà, conferències i actes institucionals es repetiran a diferents municipis. Per exemple, a Cubelles serà demà quan s'inauguri el parc "1 d'octubre de 2017", d'acord amb l'aprovació plenària del 20 de febrer de 2018, a partir de les 19 hores, al passeig de Vilanova. 

Els CDR anuncien "accions sorpresa" a primera hora per l'1-O a Barcelona

Els CDR han anunciat accions sorpresa al matí de l'1-O a Barcelona, en un missatge a les xarxes socials. En concret, les associacions independentistes han apuntat que es mobilitzaran al Mercat de Santa Caterina, a la plaça Catalunya i a la plaça Letamendi. En un tuit, els CDR convoquen la militància a les set del matí a un d'aquests tres llocs on es duran a terme "accions sorpreses". "Prepareu-vos per a una jornada de lluita", escriuen en la piulada, que acompanyen amb l'etiqueta 'Tombem el règim'. Les associacions, que fa dies que preparen la commemoració del primer aniversari de l'1-O, moment en el qual, a més, es van crear molts d'aquests 'comitès', aprofiten el mateix missatge per recordar que al migdia han convocat una manifestació als Jardinets de Gràcia.

Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O Cadena humana a Vilanova i la Geltrú per commemorar l'1-O
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres