Acord laboral

L'Ajuntament de Cubelles i el comitè de treballadors pacten recuperar la jornada laboral de 35 hores

Ambdues parts inicien les negociacions per a la regularització del complement de productivitat

Redacció Cubelles 10-10-2018 12:24 Lectures 2238

Arxivat a:

Façana de l'Ajuntament de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Façana de l'Ajuntament de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

L’Ajuntament de Cubelles i el Comitè Unificat de Treballadors (CUT) han signat aquest dilluns l’acord per l’aplicació de la llei 6/2018 de 3 de juliol de Pressupostos Generals de l’Estat (LPGE) que permet la recuperació de part dels drets que el 2012 el govern de l’Estat espanyol del Partit Popular va arrabassar a la funció pública amb el pretext de la crisi econòmica.

Durant els darrers mesos, Consistori i CUT han estat negociant la data d’aplicació d’aquesta mesura de tal manera que es garanteixi el dret dels treballadors i treballadores a recuperar les seves condicions laborals i, alhora, es vetlli perquè els serveis que l’Ajuntament ofereix a la població no es vegin afectats.

Donat que el Consistori compleix amb els requisits de salut econòmica i estabilitat pressupostària que exigeix la nova legislació per tal de poder restituir aquests drets, finalment s’ha acordat:

-Recuperar la jornada laboral ordinària de 35 hores en còmput anual a partir del 15 d’octubre, tal com està establert al pacte de condicions del personal de l’Ajuntament de Cubelles.
-Recuperar la complementació del 100% de les incapacitats temporals des del primer dia de baixa mèdica a partir de l’1 de gener de 2019.
-Obrir negociacions per a la regularització del complement de productivitat amb l’objectiu de complir la legislació vigent i eliminar el reparament d’intervenció comprometent-se, si s’escau, a arribar a un acord abans de l’1 de gener de 2019.

Per tal de no afectar el pressupost 2018, el CUT ha acceptat posposar fins a l’1 de gener de 2019 la recuperació del 100% de les retribucions dels treballadors i treballadores en cas de trobar-se en situació d’incapacitat temporal. D’aquesta manera, no caldrà fer cap modificació pressupostària al 2018 per fer front a aquest dret.

Finalment, Consistori i CUT s’han posat com a objectiu renegociar abans de l’1 de gener de 2019 l’actual complement de productivitat, que des de fa gairebé dues dècades està reparat per la intervenció municipal per no ajustar-se a allò que la legislació entén com a productivitat.

Es tracta, doncs, del darrer dels reparaments històrics que manquen per resoldre després que, mercès al treball conjunt entre l’Ajuntament i el CUT, s’han pogut anar eliminant tots els que afectaven la nòmina i que cap govern precedent havia resolt.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No