Permís municipal

L’oposició de Cubelles porta a la fiscalia possibles irregularitats en la concessió a un pàrquing de caravanes

El govern sosté que els informes municipals avalen el permís però remet la qüestió a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat

ACN/ Gemma Sánchez Cubelles 25-10-2018 8:38 Lectures 4796
Pla general del pàrquing de caravanes de Cubelles, amb una autocaravana en primer terme. ACN

Pla general del pàrquing de caravanes de Cubelles, amb una autocaravana en primer terme. ACN

La majoria de grups de l’oposició de l’Ajuntament de Cubelles (PP, Guanyem Cubelles, Cubellencs i PSC) ha denunciat a la fiscalia un cas de presumptes irregularitats en la concessió municipal atorgada a un aparcament de caravanes. El motiu de la denúncia és que el negoci s’ubica en un solar qualificat per a habitatges de lloguer assequible. Els grups denunciants alerten que existeixen diversos informes denegant la instal•lació d’aquesta activitat privada i sospiten que “s’ha fet un vestit a mida” per permetre l’aparcament. Al seu torn, però, el govern defensa l’existència d’altres informes que n’avalen la legalitat. Amb tot, l’executiu ha traslladat la polèmica a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat i es manté a l’espera de rebre’n resposta.

Els grups que han presentat la denúncia –tota l’oposició excepte Cubelles Sí Es Pot- reclamen a la fiscalia que investigui si l’Ajuntament ha comès un delicte de prevaricació. Recorden que durant l’últim any els serveis tècnics i jurídics municipals han emès diversos informes desfavorables vers la instal•lació d’un aparcament de caravanes en uns terrenys que el Pla General tipifica com a zona destinada a habitatge de lloguer assequible. Si bé existeix també un informe que autoritza l’activitat, consideren que no és un document vàlid perquè el signa la regidoria de Turisme i l’arrel de la polèmica rau en una qüestió urbanística.

“Aquí hi ha un engranatge que no sabem com deriva fins a un vestit fet a mida, i volem saber si aquest vestit té la talla que li correspon”, ha afirmat aquest dijous davant els jutjats de Vilanova Anna Martínez, regidora de Cubellencs i portaveu dels grups denunciants. Segons Martínez, fins ara s’han observat diverses “contradiccions tècniques” i reclamen que les aclareixi la fiscalia. Per això, ha explicat, li han remès tots els informes emesos des de l’Ajuntament així com també una resposta escrita emesa pel Departament d’Urbanisme de la Generalitat, on es nega que es pugui instal•lar un aparcament als terrenys destinats a habitatge social.

Els regidors denunciants han lamentat “l’embolic” generat vers aquesta parcel•la, ja que consideren que “al municipi hi ha molts terrenys per donar resposta a la problemàtica social que generen les caravanes que arriben a Cubelles”. Alhora, en el supòsit que la fiscalia conclogui que hi ha indicis de delicte i una investigació determini que la concessió és il•legal, l’oposició adverteix que “hi haurà un empresari que es veurà afectat i caldrà indemnitzar-lo”.

El govern s’escuda en els informes favorables

Al seu torn, el govern de Cubelles sosté que l’aparcament de caravanes s’ha concedit per a un període de 5 anys amb un contracte que permet “revocar-lo unilateralment sense dret a indemnitzacions per raons d’interès públic”. Alhora, el portaveu José Manuel Ardila ha admès que hi havia informes desfavorables a l’activitat però ha assegurat que el negoci es va concedir perquè “també hi havia altres informes que n’avalaven la legalitat”.

Així i tot, davant la polèmica sorgida, Ardila ha avançat que el govern ha traslladat la qüestió a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat. Segons l’Ajuntament, la resposta escrita de què disposa l’oposició “podria estar redactada per un tècnic que no és el responsable d’aquestes qüestions”, de manera que l’executiu ha volgut elevar la consulta a instàncies superiors. Ardila ha apuntat que la Comissió d’Urbanisme es reunirà entre els mesos de novembre i desembre. “Quan tinguem la seva resolució, iniciarem els acords administratius que corresponguin”, ha afirmat, sense concretar si revocaran automàticament el contracte.

Gran pla general del pàrquing de caravanes de Cubelles, amb el campanar del poble al fons Pla mitjà del portaveu del govern de Cubelles, José Manuel Ardila, en roda de premsa Isabel Soler, Daniel Pérez, Anna Martínez i Xavier Grau (horitzontal)
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No