Ple municipal

El ple de Sant Martí Sarroca aprova la modificació d’ordenances del govern per abaixar l’IBI

També s'aprova un ajustament a la baixa de la brossa per als allotjaments rurals i ha donat llum verda al procediment de licitació de les obres de la futura biblioteca municipal

El ple de Sant Martí Sarroca aprova la modificació d’ordenances del govern per abaixar l’IBI . Ajt Sant Martí Sarroca

El ple de Sant Martí Sarroca aprova la modificació d’ordenances del govern per abaixar l’IBI . Ajt Sant Martí Sarroca

El passat 31 d’octubre el govern municipal va portar dos temes importants a aprovació del Ple Municipal, que es va reunir amb caràcter extraordinari. El primer dels punts va consistir en aprovar l’expedient de contractació i de l’inici del procediment de licitació de les obres de la biblioteca municipal que es construirà al Parc de la Pau, d’acord amb el projecte que ja va ser aprovat majoritàriament pel plenari. El segon tinent d’alcalde i regidor de cultura, Albert Tort, va afirmar que “aquest és el següent pas per avançar en la construcció de la biblioteca després de l’aprovació del projecte” i l’alcalde Josep Olivella va destacar que “es tracta d’un edifici que arquitectònicament aprofita el pendent del Parc de la Pau i que comptarà amb usos polivalents”. Els dos grups de l’oposició també van votar-hi favorablement,  mentre que el regidor no adscrit, Manel Romanos, hi va votar en contra.
 
El segon punt de l’ordre del dia que va portar a aprovació el govern municipal va ser  una modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2019 amb dos canvis rellevants. En primer lloc, el tipus impositiu de l’IBI, que fins ara era del 0,49 %, s’abaixa al 0,45 % i això es notarà en el rebut dels impostos. L’altra modificació va ser la taxa de la brossa dels allotjaments rurals, que es va abaixar un 25 %, ja que, tal i com va afirmar el tercer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda, Ramon Carbó, “l’actual govern considera que aquesta taxa era excessiva en aquest cas i comparativament amb altres serveis”. L’oposició també va votar favorablement a la modificació de les ordenances, mentre que el regidor no adscrit es va abstenir. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!