Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost de 54,6 milions d’euros per al 2019

El govern aprova amb el suport del PP la modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal que afecta a l’àmbit del carrer del Comerç

Roger Vives Vilafranca del Penedès 28-11-2018 17:57 Lectures 1217
L’Ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost de 54,6 milions d’euros per al 2019. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost de 54,6 milions d’euros per al 2019. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar de manera inicial aquest dimarts a la nit un pressupost de 54,6 milions d’euros per l’any 2019, un 2,45% superior al del curs vigent. Aquest fou el punt més destacat de la sessió plenària més llarga de la present legislatura, amb unes sis hores de durada, i en què a l’inici va tenir lloc la protocol·lària presentació oficial anual dels administradors de la Festa Major de l’any vinent.

En l’aprovació dels pressupostos l’equip de govern no va comptar amb cap suport a l’oposició, ja que la CUP, ERC i VeC hi van votar en contra i el PP es va abstenir. El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va explicar que “l’objectiu principal és el servei públic, al qual hi destinem més del 40% del pressupost”, tot afegint que “destinem un 10% a oferta educativa, de la que se’n beneficien uns 3.000 alumnes; augmenta la col·laboració amb les entitats de la vila i millorem la transparència mitjançant l’administració electrònica”. Ruiz també va subratllar que “les inversions principals són en el Vinseum, on 1,2 dels 1,9 milions d’euros que hi destinem provenen de subvencions; i el nou pavelló esportiu que esperem que estigui en marxa a principis de l’any 2020”. El seus socis de govern van defensar en paraules del portaveu Francisco Romero (PSC) que “els recursos són els que són i es destinen a complir els programes electorals més votats; i tot això s’ha pogut fer durant aquests quatre anys sense endeutament”.

Els partits d’esquerres van coincidir en justificar la seva negativa en què són un pressupostos “continuistes i conservadors”. El portaveu de la CUP Marcel Martínez va lamentar que “es potencia la marca ‘Vilafranca’, la ciutat que amaga els problemes dels seus ciutadans sota l’estora”, tot criticant “les dificultats” d’accés a l’habitatge i “els preus abusius” en la zones blaves i els serveis funeraris. Per a Mònica Hill (ERC), “les prioritats van canviant segons com bufa el vent”, alhora que va recalcar que “no hi ha un projecte de ciutat”. Finalment, Ramon Arnabat (VeC) va criticar que “hi ha un mal hàbit de fer números que al final ens permeten comptar amb un romanent que només es pot destinar a determinades coses, si ajustéssim millor d’entrada les partides podríem debatre sobre altres inversions”. En la seva abstenció, Josep Ramon (PP) va matisar que “valorem positivament el manteniment dels serveis però per altra banda creiem que s’hauria de contribuir a la restauració d’un edifici emblemàtic com és l’església de Santa Maria”.

L’altre punt destacat de l’ordre del dia fou l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal que afecta a l’àmbit del carrer del Comerç. L’equip de govern va rebre el suport del PP, mentre que els altres tres partits de l’oposició van votar-hi en contra. Els populars consideren que “es posa fi a una inseguretat jurídica que comporta que molts locals estiguin buits”, va afirmar Josep Ramon, mentre que des de CUP, ERC i VeC es va criticar d’entrada el procés participatiu, en considerar-lo inadequat tant per la forma com pel fet que hi hagin participat unes 50 persones. Els partits d’esquerres també van apuntar que es tracta d’una mesura “electoralista” i van mostrar el seu desacord en com s’ha decidit que hi hagi uns 900 habitatges i, també, en paraules de Martínez, que “és una actuació que hauria de pagar la propietat i ho acabarem pagant des de l’administració, hi ha una sèrie de propietaris que més que el motiu semblen l’excusa”.


 

La protocol·lària presentació oficial anual dels administradors de la Festa Major de l’any vinent
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans