Ple municipal

El govern de Sant Pere de Ribes aprova el pressupost de 2019 amb el suport del PP i l'abstenció de Fem Poble

L’equip de govern tira endavant uns comptes que augmenten un milió d’euros respecte l’any 2018

Redacció Sant Pere de Ribes 30-11-2018 21:03 Lectures 2095
El govern de Sant Pere de Ribes aprova el pressupost de 2019 amb el suport del PP i l'abstenció de Fem Poble. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern de Sant Pere de Ribes aprova el pressupost de 2019 amb el suport del PP i l'abstenció de Fem Poble. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern municipal va aprovar per Ple, el dimarts passat, el pressupost per a l’any 2019 amb el suport dels regidors i regidores del govern del PSC, PPC i l’abstenció de Fem Poble. La resta de grups de l’oposició, ERC, PDeCAT-ViA i UM9-CUP (amb una regidora menys excusada en aquesta sessió plenària), van votar-hi en contra.

L’aprovació del Pressupost municipal comporta una ampliació d’aproximadament un milió d’euros respecte els números de 2018, al qual se li sumarà el romanent de tresoreria a partir del mes de març. El manteniment de la despesa social continua essent la pedra angular dels comptes de l’any vinent, juntament amb la congelació de l’augment en la despesa política i la pressió fiscal. Així doncs, es mantenen les aportacions al Banc d’Aliments (50.000€), la importància dels serveis socials i concretament el Servei d’Atenció Domiciliària (46.000€), i els plans d’ocupació municipal (300.000€), entre d’altres.

Els quasi 26 milions d’euros pressupostats, a més, també permetran engegar un seguit de propostes que abracen diferents àrees d’actuació municipal. D’entre aquestes propostes, destaquen, entre d’altres, la implementació del Transport a Demanda (TAD), amb 75.000€ pressupostats, que permetrà solucionar els problemes de mobilitat dels habitants de les diferents urbanitzacions del municipi, la partida de 150.000€ destinada a la redacció del projecte per construir una nova llar d’infants a les Roquetes o les ajudes al lloguer per a famílies en risc d’exclusió (50.000€).

Les iniciatives guanyadores dels pressupostos participatius d’aquest any també tindran la seva partida als pressupostos. La iniciativa amb més punts, Poble ben il·luminat, poble segur per a totes, que pretén millorar les condicions de l’enllumenat del municipi, comptarà amb fins a 100.000€ de pressupost; “Salva Peatones”, la proposta de construir una vorera als accessos a Ribes per la Carretera de Sitges, s’endú 70.000€; l’adequació d’una aula multisensorial a la Llar d’Infants El Cargol tindrà una partida de 50.000€; la nova marquesina del pati de l’Escola Santa Eulàlia podrà ser una realitat a partir dels 45.000€ pressupostats; al projecte de transformació del patí a un jardí de la Llar d’Infants Els Tres Pins li correspondran 30.000€ i al projecte de recuperació del timbal tradicional de la Colla de Diables de Ribes se li atorgaran 19.000€. A aquests li cal sumar els 15.000 euros destinats al programa d’experiència en salut mental als instituts, el servei d’acompanyament emocional als adolescents, el 111è aniversari de la sardana i per la campanya social de la Rua Summer, seleccionats en la categoria de projectes socials dels pressupostos participatius de l’edició 2018.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No