Tribunal Constitucional

Rull i Forn se sumen a la vaga de fam indefinida per denunciar el "bloqueig" del TC

Els dos exconsellers secunden l'única alternativa que tenen a la presó per fer més visible la discriminació dels seus drets

Cartells amb els rostres dels consellers destituïts Joaquim Forn i Josep Rull entre cartolines grogues en la protesta dels treballadors del Departamen

Cartells amb els rostres dels consellers destituïts Joaquim Forn i Josep Rull entre cartolines grogues en la protesta dels treballadors del Departamen

Els exconsellers Josep Rull i Quim Forn s'han sumat a la vaga de fam indefinida que van començar fa tres dies Jordi Sànchez i Jordi Turull per denunciar el "bloqueig" del Tribunal Constitucional (TC) per impedir "l'accés als tribunals internacionals i a la justícia europea". En un comunicat d'aquest dilluns a la tarda, els dos dirigents independentistes -empresonats a Lledoners- argumenten que aquesta és l'"única alternativa" que tenen a la presó per fer "més visible" la "discriminació" dels seus drets. Així, Rull i Forn renunciaran voluntàriament a la ingesta d'aliments des de les 00:00 hores d'aquest dimarts. La web VagadeFam.cat ja ha rebut més de 192.100 adhesions a la denúncia del bloqueig del TC.

La vaga de fam que inicien és una "mesura extrema de protesta" -tal com diuen al comunicat- després d’haver reflexionat, d’entendre què suposa i assumir-ne els riscos i les conseqüències. "La injustícia que patim, la lesió dels nostres drets fonamentals i l’arbitrarietat judicial amb que som tractats ens legitimen per prendre aquesta decisió malgrat ser sabedors de l’impacte que pot tenir sobre els nostres organismes", afegeixen al text, que comparteix "plenament" els arguments jurídics que ja van detallar Sànchez i Turull al seu comunicat del cap de setmana passat.

Rull i Forn reiteren la voluntat de defensar la seva innocència i l’exercici dels seus drets "amb les plenes garanties" que se'ls "neguen", i que poden comportar "perjudicis i danys irreparables" als seus drets fonamentals i als dels altres presos. També insisteixen que la voluntat d'iniciar la vaga de fam neix de "la serenor i coherència" que "sempre" han acompanyat les seves decisions. "És una decisió meditada, fruit de moltes hores d’introspecció i reflexió que ens ha portat a concloure que no tenim altra opció que utilitzar aquesta forma extrema de pacífica protesta en la defensa dels nostres drets fonamentals", subratllen.

Així mateix, Rull i Forn apunten que la vaga de fam no és per demanar "cap tracte de favor ni discriminació positiva", sinó que és "l’única alternativa" per fer "més visible" la "conculcació de drets fonamentals". "No renunciarem mai a un judici just. Aquest és l’objectiu de la nostra vaga de fam", sentencien els dos exconsellers.

En dos missatges a Twitter que han fet arribar des de Lledoners, Forn i Rull -en un text idèntic- asseguren, sobre la vaga de fam: "Quan et fan complir una condemna abans de jutjar-te, et queden pocs mitjans per clamar contra tan gran injustícia. Aquest n’és un".

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local