Pressupost 2019

Santa Margarida i els Monjos aprova un pressupost de 9 milions d’euros pel 2019

En el pressupost s’ha fet també la reserva d’una partida de 40.000 euros destinada a pressupostos participatius

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 07-12-2018 12:18 Lectures 296

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un pressupost per al 2019 de 9,198.194,44 euros, que des del govern municipal han qualificat de moderat, amb una aposta pel manteniment dels capítols destinats a les polítiques d’ocupació, acció social, promoció econòmica i manteniment dels serveis.

El regidor d’hisenda, Andreu Clemente destaca que s'ha fet un pressupost “que vetlla per mantenir el nivell de qualitat dels serveis que l'Ajuntament presta als ciutadans i aplicant unes polítiques públiques de suport als col·lectius socials més desfavorits.”

En el capítol d’inversions per aquest proper any s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, amb obres com la de l’eix cívic entre Cal Rubió i Monjos, així com millores en equipaments com l'espai "La Quadra" o als nous lavabos de l'escola Dr. Samaranch. També s’han previst millores en espais públics i parcs, en l'enllumenat públic i en pavimentació i clavegueram, tot i que no es descarten altres inversions sempre que aquestes provinguin de subvencions o de la incorporació d’excedents per majors ingressos.

En el pressupost s’ha fet també la reserva d’una partida de 40.000 euros destinada a pressupostos participatius, donada l’alta participació i acceptació que aquesta fórmula va tenir l’any passat, el primer que es duia a terme.

El pressupost general de 2019 es va aprovar al ple del passat 26 de novembre, amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i CiU i el vot en contra de PA-CUP d’ERC.

A la mateixa sessió es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup del PSC per instar al Departament de Salut a reconèixer l'atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic; la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preus públics dels tributs municipals per a l’any 2019; les bases per a l’atorgament de subvencions per a la participació a la rua de carnaval del proper any; l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals; la pròrroga del contracte servei de neteja viària; i el plec de clàusules i inici de licitació del procediment obert ordinari per a la contractació del servei de neteja viària.

La sessió va aprovar també un expedient de modificació pressupostària, amb els vots favorables del PSC; ERC i CiU i el vot contrari de PA-CUP; la desafectació d’una finca situada al carrer del Cadí per a construir-hi el futur CAP del municipi, amb els vots a favor dels grups del PSC i CiU i l'abstenció de PA-CUP i ERC, i finalment la modificació de complements específics i regularització de complements de destí, amb els vots a favor del PSC, ERC i CiU i l'abstenció del grup de PA-CUP.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No