Balanç anual

Sant Sadurní habilitarà l'antiga biblioteca municipal com a nou centre d'atenció social

L'Ajuntament preveu també accelerar el procés per l'adaptació del soterrani del Centre Cultural de la Plaça Nova com a seu de l'arxiu municipal i de l'escola d'adults

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 14-12-2018 19:54 Lectures 2835
L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, i la tinent d'alcalde, Maria Rosell. Ramon Filella

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, i la tinent d'alcalde, Maria Rosell. Ramon Filella

L'edifici de l'antiga biblioteca municipal de Sant Sadurní d'Anoia situat al carrer Sant Pere es convertirà en un nou centre d'atenció social per als veïns del poble. L'alcalde, Josep Maria Ribas i la tinent d'alcalde Maria Rosell han anunciat avui que l'Ajuntament destinarà 500 mil euros del pressupost del 2019 a la reforma de l'interior de l'edifici per a adaptar-lo a les necessitats del seu nou funcionament com a centre de benestar social.

L'anunci de Ribas i Rosell s'ha fet durant el tradicional esmorzar de balanç anual amb els mitjans de comunicació de la comarca que s'ha dut a terme al Centre Cultural de la Plaça Nova, precisament el recinte de la nova biblioteca municipal que substitueix, des de l'any passat, el del carrer Sant Pere. De cara al 2019 i vinculat amb el Centre Cultural de la Plaça Nova, l'Ajuntament preveu també accelerar el procés per l'adaptació del soterrani com a seu de l'arxiu municipal i de l'escola d'adults.

L'alcalde Josep Maria Ribas ha aprofitat la trobada per a fer un repàs de les principals actuacions programades per al proper any. Està previst iniciar el macroprojecte de construcció d'un nou pavelló multifuncional que s'executarà per fases, la primera de les quals engerarà els propers mesos. Més enllà d'això es destinaran 400 mil euros a la compra i adaptació d'un pis tutelat per a persones amb discapacitat, 180 mil euros a l'asfaltat de carrers, 80 mil euros a la pista d'skate i 300 mil euros per a l'adquisició, ja anunciada en el seu dia, de l'edifici de Cal Guineu.

Bona entesa de govern

Ribas i Rosell han parlat, per altra banda, dels quatre anys de legislatura que s'acabaran el proper mes de maig. Tant un com l'altre han coincidit en assenyalar “la bona entesa que ha generat el pacte ERC-PDCat que ha permès tirar endavant nombrosos projectes per al municipi”. La tinent d'alcalde Maria Rosell ha recordat, com ja va fer en el seu dia, que no es tornarà a presentar a les properes eleccions i que deixa la política activa després de 20 anys a l'Ajuntament sadurninenc.

Entre les actuacions de millora de Sant Sadurní que s'han executat durant la legislatura, els dos polítics han assenyalat l'eliminació de la pràctica totalitat de punts negres viaris del terme amb la construcció de les rotondes de Codorniu i de la carretera de Gelida, la potenciació de la imatge turística i de marca del poble amb la introducció del Cavamarket d'estiu i d'hivern com a complement del Cavatast, la promoció de l'escola d'enologia, el nou mecenatge de les rotondes internes del municipi, la millora dels programes d'ocupació o la reducció del percentatge d'endeutament fins el 17,8% quan el màxim legal està fixat en el 75%.

Entre els reptes de futur a curt i mitjà termini, s'ha plantejat la necessitat de dinamitzar el mercat municipal, recuperar l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil “a cost zero” i aconseguir que Adif inverteixi en la millora de l'estació de RENFE. Sobre això, Maria Rosell ha recordat que “és molt trist que des del 2011 estiguem esperant unes obres que mai arriben”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans