Missatge institucional

Torra crida a "deixar enrere les desconfiances" i reclama a l'Estat un diàleg "creïble, sincer i valent"

El president del Govern augura que el 2019 serà un any de desafiaments majúsculs que també servirà per posar a prova la solidaritat entre els demòcrates

ACN/ Bernat Vilaró Barcelona 30-12-2018 21:43 Lectures 4268
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el discurs de Cap d'Any, al Palau de la Generalitat. Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el discurs de Cap d'Any, al Palau de la Generalitat. Jordi Bedmar

El president del Govern, Quim Torra, ha fet una crida a "deixar enrere les desconfiances i les diferències". Durant el discurs de Cap d'Any, aquest diumenge a la nit, el cap de l'executiu ha demanat fer, de l'anhel per l'autodeterminació i de la defensa dels drets humans, una "oportunitat". A més, Torra ha augurat que el 2009 serà un any de "desafiaments majúsculs", tot i que també creu que servirà per posar a prova la "solidaritat" entre els demòcrates. Així mateix, el president ha reclamat a l'Estat un diàleg "creïble, sincer i valent" per a una solució "democràtica i política" al conflicte.

"Que la generositat torni a ser el vehicle de la nostra expressió col·lectiva", ha reclamat Torra, que demana com a propòsit principal més entesa: "Ens hem d'exigir de ser més forts en la unitat". Segons el president, davant les "envestides" que faran que Catalunya hagi de "recular" molts anys en la "consolidació democràtica", cal que els demòcrates estiguin "units i solidaris" en defensa d'un "bé comú" com són els drets civils, socials i polítics de tothom.

Torra també constata que el 2019 ha de servir per a realitzar el mandat democràtic de llibertat, per revoltar-se davant de la "injustícia" i per fer caure els "murs de l'opressió".

Pel que fa a la relació amb l'Estat, el president assevera que mantindrà l'oferta d'entesa amb el govern espanyol: "No deixarem d'insistir en el diàleg, la negociació i la necessària mediació internacional".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans