Eleccions municipals

La periodista Arantxa Fernández, alcaldable de la CUP a Sant Sadurní

Els cupaires aposten per un equip jove i amb experiència, vinculat als moviments socials i culturals del territori

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 15-01-2019 19:52 Lectures 2037
La CUP Sant Sadurní presenta les 6 persones que encapçalaran la llista per a les eleccions del maig. CUP

La CUP Sant Sadurní presenta les 6 persones que encapçalaran la llista per a les eleccions del maig. CUP

La CUP de Sant Sadurní ha donat a conèixer els sis primers membres de la llista que presentarà a les eleccions municipals del maig del 2019. La periodista, Arantxa Fernández, encapçalarà una candidatura que aposta per un equip jove, heterogeni i molt vinculat als moviments socials i culturals del territori. Per al proper mandat, la formació aposta per enfortir les propostes que ha estat treballant durant la vigent legislatura i fer-les realitat. Unes iniciatives que s’engloben en 4 eixos: justícia social, participació ciutadana, educació i equipaments. L’objectiu és reconvertir el model de poble actual per a fer-lo molt més transparent, proper i just. Aquesta és la segona vegada que la CUP Sant Sadurní es presenta a unes eleccions municipals. Al 2015, la formació va obtenir dos representants al consistori sadurninenc.

Un procés assembleari per a decidir els caps de llista

El procés per a escollir el grup de 6 persones que encapçalaran la llista per a les eleccions municipals del 2019, va iniciar-se el passat estiu. Durant el mes de juliol es va celebrar una assemblea amb militants i simpatitzants de l’esquerra independentista de Sant Sadurní. Va ser en aquest espai, i de forma assembleària, que es van perfilar les primeres posicions de la candidatura. Des de l’estiu fins ara, els cupaires han treballat per a acabar de tancar els noms que encapçalen la llista.

La CUP Sant Sadurní també ha volgut deixar clar que malgrat que el sistema electoral demana presentar les candidatures en format de llista, ells es defineixen com una assemblea local que treballa de forma conjunta. Es defineixen com un espai assembleari, sense jerarquies, on es funciona de manera transversal. La presentació de les 6 persones que encapçalen la llista, demostra aquesta concepció i formes de treball: un equip jove però amb experiència, heterogeni i vinculat als moviments socials i culturals del territori.

Un equip de treball fort i vinculat als moviments socials i culturals

Arantxa Fernández. 30 anys. Barri Església.
És periodista i productora audiovisual, actualment treballa en projectes vinculats al món vinícola i del Penedès des de la vessant comunicativa i audiovisual. Ha col·laborat amb ONG animalistes i internacionals, i ha treballat a cooperatives audiovisuals amb les que ha viatjat a països com Camerún i Turquia per a realitzar reportatges de compromís social. És membre del Ball de Pastorets de Sant Sadurní i de la comissió de festes del Barri Església.

Jordi Pujol Lizana. 33 anys. Barri Montserrat.
És comercial de premsa i ex treballador de la indústria del cava. Ha estudiat història i gestió cultural. Soci d'Òmnium Cultural i afiliat al sindicat CGT. Ha estat militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i d'Endavant-OSAN. Ha participat en iniciatives locals sempre en clau assembleària, cultural, solidària i de transformació social. És soci del Casal Popular el Carràs i de la Penya Blaugrana de Sant Sadurní.

David Marfil. 41 anys. Barri Vilarnau.
Treballa dins del món de les arts gràfiques. Vinculat al sindicalisme des del 2004, va impulsar el primer comitè a l’empresa on treballa actualment. Membre promotor de la PAICAM (Plataforma de Afectats per el Institut Català d’Avaluacions Mèdiques) i de la Crida Comunista. Forma part de l'Associació de Defensa Forestal de Sant Sadurní.

Carlota Carbó. 29 anys. Barri Montserrat.
Educadora social, actualment treballa en un centre de primera acollida de MENA (Menors Estrangers No Acompanyats). Té una trajectòria professional i personal vinculada al món del lleure, on es va iniciar amb l'escoltisme. Membre fundadora del col·lectiu feminista Sina Rebel. La conscienciació per a tenir una relació respectuosa amb el medi ambient, l’ha fet formar part des de fa 8 anys, del grup de consum ecològic de Sant Sadurní, El Circell.

Jaume Pujol. 39 anys. Barri Montserrat.
Treballador de la indústria del cava. Vinculat al món associatiu i de les entitats a Sant Sadurní, es soci i cap de colla de l'associació de la Festa de la Fil·loxera. És delegat sindical de l’empresa on treballa actualment.

Consol Sàenz. 53 anys. Barri El Gat Cendrer
Periodista, fa més de 30 anys que es dedica al món de la comunicació des dels mitjans públics on s’ha especialitzat en cultura. Ha estat una de les impulsores del col·lectiu No Callarem a Sant Sadurní, així com d’altres iniciatives vinculades a la defensa de la llibertat d’expressió. Col·labora i participa en col·lectius que defensen la presència de les dones i la diversitat social en la cultura. Ha format part del moviment contracultural a través de diversos projectes musicals.

La periodista Arantxa Fernández, alcaldable de la CUP a Sant Sadurní
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No