Ple municipal

El ple de Vilanova prorroga el conveni per poder fer la nova prefectura de la Policia Local

Aprovades mocions per declarar Vilanova i la Geltrú municipi antifeixista i de suport al Pacte d'Estat contra la violència de gènere

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-01-2019 17:08 Lectures 1683
El ple de Vilanova prorroga el conveni per poder fer la nova prefectura de la Policia Local. Ajuntament de Vilanova

El ple de Vilanova prorroga el conveni per poder fer la nova prefectura de la Policia Local. Ajuntament de Vilanova

El Ple de l'ajuntament de VNG va aprovar ahir l'addenda al conveni de cessió anticipada i gratuïta de terrenys per a l'execució de sistemes urbanístics en el Sector Ortoll amb Obres Clavé. El regidor d'Urbanisme, Xavier Serra, va explicar que es tractava d'una pròrroga d'un conveni que ja existeix i que ha de permetre disposar dels terrenys per la construcció de la nova prefectura de la Policia Local.

La regidora no adscrita, Carmen Reina, es va abstenir en la votació, perquè "renovar aquest conveni consolida els drets d'aprofitament, però propicia l'execució de la caserna de la guàrdia urbana, que és imprescindible".

Carlos Remacha, regidor del PP va donar suport al punt, "en pro d'una caserna nova de per la Policia Local".

La CUP es va posicionar en contra del conveni, perquè, segons va explicar el regidor Jaume Marsé, "aquests convenis desvirtuen el planejament urbanístic, hi estem en contra perquè condiciona l'Ortoll, és un tema important i volem que se'n parli de forma lliure".

El regidor del PSC, Gerard Llobet va mostrar-se a favor de la pròrroga del conveni perquè "facilita que l'ajuntament obtingui el sòl per la caserna i això no condiciona el futur". Per Llobet "l'Ortoll ha facilitat diverses sortides a les necessitats de la ciutat, com ara la construcció de l'escola Llebetx, el pavelló Isaac Gálvez i l'aparcament a Sant Gervasi".

Xavier Serra va dir que la voluntat del govern no era en cap moment condicionar el futur de l'Ortoll  i que aquest tema "s'haurà de parlar amb tota la llibertat en l'avanç del Pla General".

La pròrroga es va aprovar amb els vots a favor dels regidors i regidores del govern, el PSC, Som VNG, el PP i la regidora no adscrita Ariadna Llorens. La CUP i el regidor no adscrit Francis Álvarez van votar-hi en contra i la regidora no adscrita Carmen Reina es va abstenir.

Un altre punt aprovat va ser la revisió del preu del contracte de gestió de la neteja viària i recollida de residus amb l'empresa Valoriza. El govern, el PSC, i el PP van votar-hi a favor, Francis Álvarez en contra, i la resta es van abstenir.

En la sessió d'ahir també es van aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a entitats i es va donar compte de diferents punts.

En l'apartat de mocions es va aprovar declarar Vilanova i la Geltrú municipi antifeixista i també donar suport a les mesures del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, entre altres propostes.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No