Eleccions municipals

Alejandro Conde Poveda serà l'alcaldable de Fem Poble a Sant Pere de Ribes

Els llocs de representació de l’2 al 11 s’han escollit en base als candidats que han rebut més punts en el procés de primàries

Redacció Sant Pere de Ribes 31-01-2019 9:31 Lectures 4797
Alejandro Conde Poveda serà l'alcaldable de Fem Poble a Sant Pere de Ribes. Fem poble

Alejandro Conde Poveda serà l'alcaldable de Fem Poble a Sant Pere de Ribes. Fem poble

Fem Poble i Catalunya en Comú ha celebrat la setmana passada, del 25 al 27 de gener, les primàries conjuntes per a presentar-se a les properes eleccions municipals. Aquest dimecres 30 de gener, han presentat en roda de premsa els resultats.

La regidora Gertrudis Conde ha començant agraint “a les persones que fan possible que el nostre projecte municipalista vagi creixent i construint-se amb el mateix esperit que el 2015 i, en concret, a totes les que han participat a les nostres primàries, un element que creiem clau per a consolidar un projecte transparent, democràtic i al costat de la gent”. També ha agraït la presència a la roda de premsa de Ramon Arnabat, coordinador general de Catalunya en Comú i també representant territorial.

El sistema que han establert ha permès el vot online i el vot presencial, i ha separat la votació del cap de llista dels llocs de representació del 2 a l’11 de la llista. Això significa que han anunciat el 50% del que serà la llista electoral del grup municipalista.

El cap de llista serà l’Alejandro Conde Poveda, actual portaveu al consistori de Fem Poble, amb un total de 55 (83.33% dels vots) i 11 abstencions. Cap altra persona s’ha presentat per a optar cap de llista.

Els llocs de representació de l’2 al 11 s’han escollit en base als candidats que han rebut més punts, i després hem aplicat dos sistemes de correcció segons criteris de gènere i territorial. En concret, un sistema cremallera que estableix que cada dues persones hi hagi com a mínim una dona; i garantir que en els set primer llocs de la llista hi hagi com a mínim dues persones de Les Roquetes i dues de Ribes. Així, la continuació de la llista quedaria de la següent manera:

Graciela Haydee Falconi, (274 punts)
Daniel Carabantes Segura, (406 punts)
Mar González Sanz, (243 punts)
Fulgencio Navalón Fernández, (238 punts)
Judith Romero Martínez, (171 punts)
Juan Antonio García Valero, (127 punts)
Lady Zoraida Ureta Laaz, (137 punts)
Xavier Martínez Romero, (190 punts)
Anna Pérez Blanco, (123 punts)
José Cabello Castillo, (137 punts)

La resta de la llista la ratificaran més endavant a través de l’Assemblea de la coalició, procurant integrar la diversitat territorial, sectorial i de perfils.

L’alcaldable Alejandro Conde ha citat la màxima que diu que “la veritat és sempre revolucionària” que “la nostra veritat és que volem un futur sostenible, uns carrers lliures de violències masclistes, uns equipaments i serveis públics de qualitat i convidar a la ciutadania a ser protagonista de la transformació del seu municipi defensant la igualtat d’oportunitats, l’equitat, per conquistar un futur il·lusionant i de progrés de tots i totes”.

Ramón Arnabat ha manifestat el ple suport de Catalunya en Comú al projecte, i ha assenyalat el valor d’establir un sistema cremallera com una passa més enllà de l’obligat per llei en matèria d’igualtat de gènere. També ha recalcat el valor de l’experiència durant aquests quatre anys per fer un projecte potent amb capacitat de governar i atendre les necessitats de la gent arreplegant i posant les forces en comú.

Alejandro Conde Poveda serà l'alcaldable de Fem Poble a Sant Pere de Ribes
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No