Eleccions municipals

Som VNG celebrarà primàries obertes del 7 al 10 de febrer

Això vol dir que es voten a les persones que es vol que liderin la candidatura

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-02-2019 10:46 Lectures 1016
Som VNG celebrarà primàries obertes del 7 al 10 de febrer. Som VNG

Som VNG celebrarà primàries obertes del 7 al 10 de febrer. Som VNG

A l’octubre Som VNG va prendre la decisió de presentar-se a les eleccions municipals, construint una llista de ciutat. Això, segons la formació vol dir preparar una candidatura que sigui l’expressió de la gent que realment composa una ciutat com és Vilanova, i de la ciutadania que s’implica per millorar la ciutat. En aquest sentit, les candidatures a les primàries de Som VNG representen perfils diversos. Ester Franco, membre de la Coordinadora, ha explicat que es tracta d’una llista intergeneracional, amb persones que tenen entre 26 i 82 anys, i de gent corrent polititzada que mai s’ha dedicat professionalment a la política. Així mateix, es tracta d’una llista de gent treballadora, de diferents sectors, en el treball de cures i majoritàriament en condicions precàries.

De la mateixa manera, Ester Franco ha explicat que aquesta és una llista feminista, i no només perquè hi hagi més dones que homes, sinó que en el seu conjunt no entén cap canvi social en el que la perspectiva feminista no sigui al centre. Finalment, ha expressat que a Vilanova vivim i convivim persones diverses, i que és amb aquesta diversitat que expressen les diferents candidatures amb la què es construeix una ciutat acollidora i plural.

Per una altra banda, Ferran Almor, membre de la Comissió Electoral, ha explicat el procés de primàries. Tal com ha exposat, la participació és oberta a tota la ciutadania de la comarca del Garraf, ja que entenem que les polítiques que es fan a Vilanova també afecten a les persones que o bé viuen o bé treballen a la comarca. També ha comentat que no hi ha gaire costum de participar en primàries obertes dels partits, perquè fins ara els processos oberts són més una excepció que la norma. Per això ha convidat a tothom a participar-hi, per a que en el futur tots els processos d’elecció de totes les candidatures siguin oberts, i la ciutadania pugui escollir de forma participativa qui vol que es presenti a les eleccions, acabant així amb els processos opacs i la política feta des de despatxos.

Ferran Almor, també ha informat que les votacions seran del 7 al 10 de febrer, i que es realitzaran a la seu de Som VNG, al c. Sant Onofre, 68, els dies 7, 8 i 10, de les 18 a les 20:30. Dissabte ens traslladem a la Rambla Principal, a l’alçada del número 61 (davant de la Seguretat Social), de les 11 a 13:30 i de 18 a 20:30 h, per facilitar encara més la possibilitat de dir la vostra.

Pel que fa al sistema de votació, serà en llista oberta. Això vol dir que es voten a les persones que es vol que liderin la candidatura. Per una banda, es votarà al cap de llista. Per a l’elecció del 2 al 10, hi ha un total de 12 candidatures. Cada persona podrà triar un màxim de 9 noms, marcant-los amb una creu. Els resultats es comunicaran en roda de premsa el dilluns 11 al matí. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament