Pressupost 2019

El ple d'Olesa de Bonesvalls aprova un pressupost de 2,8 milions d’euros per al 2019

La xifra total representa una pujada de més del 18,5% respecte al pressupost inicial del 2018

Redacció Olesa de Bonesvalls 06-02-2019 11:40 Lectures 2133
Ple municipal d'Olesa de Bonesvalls. Ajt Olesa de Bonesvalls

Ple municipal d'Olesa de Bonesvalls. Ajt Olesa de Bonesvalls

El ple d'Olesa de Bonesvalls celebrat el 5 de febrer va aprovar el pressupost per a l’any 2019 de 2,815 milions d’euros, el més elevat dels darrers anys. La xifra total “representa una pujada de més del 18,5% respecte al pressupost inicial del 2018. És un pressupost continuista, que manté la línia dels darrers anys i que s’ajusta al fet que no s’apugen els impostos per quart any consecutiu, que era un dels objectius de l’equip de govern per tota la legislatura”. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor del Govern (PSC i Esquerra), els vots en contra del GOOB-FIC i l’abstenció del PdCat.

És un pressupost “realista”, elaborat amb molta responsabilitat

El regidor d’Hisenda, Jordi Ramos, en la seva exposició va destacar que “aquest Pressupost segueix la línia general dels pressupostos anteriors, és un pressupost “realista”, elaborat amb molta responsabilitat i tenint molt en compte les previsions reals dels ingressos previstos per l’Ajuntament. Es tracta de la proposta més quantiosa que passa per aquest Ple Municipal gràcies a la tasca duta a terme per l’equip de Govern en la recerca constant de subvencions, que per al 2019 permetran afrontar diversos projectes que s’han anat treballant durant la legislatura. Aquestes subvencions compromeses se situen en 850 mil euros, quantitat que pot incrementar-se durant l’exercici”.  Jordi Ramos va destacar tres aspectes del pressupost acabat d’aprovar: “la partida de Serveis Socials es manté en les mateixes xifres de l’any passat; es mantenen les  xifres dels impostos des de l’inici de la legislatura i compten inicialment amb una partida d’inversions de més de 1 milió d’euros, que es pot incrementar amb la incorporació de romanents un cop es disposi del tancament del 2018”.

Finalment, Jordi Ramos va agrair la participació i les aportacions dels grups de l’oposició en les reunions prèvies mantingudes per a l’elaboració del Pressupost.

En aquest pressupost, s’incrementa en un 2,25% el capítol de despeses de personal com a conseqüència de l’augment salarial acordat pel Govern de l’Estat i els sindicats. Es mantenen les dues places de plans d’ocupació per facilitar la inserció laboral, que es fa amb finançament de la DIBA complementat amb recursos propis de l’Ajuntament. Aquest Pla d’ocupació es destinarà prioritàriament a la neteja i desbrossament de carrers.

El capítol 2 de despesa, destinat a atendre la compra de bens corrents i serveis, es redueix considerablement respecte de l’any anterior, destacant la nova partida dotada amb 10 mil euros per a la neteja de parcel·les urbanes en aquells casos que suposin un perill de salubritat o risc, sense perjudici de la posterior repercussió a la propietat pel seu abonament. Es mantenen els mateixos imports a les partides destinades a Festes Majors i subvencions a entitats del poble.

Inversions en el municipi

El Pla d’Inversions per a l’exercici 2019 preveu una inversió global de 1,020 milions d’euros amb càrrec al Pressupost Municipal per dur a terme actuacions a la via pública, en equipaments i serveis. Destaquen l’apertura de franges perimetrals per prevenció d’incendis del Pla del Pèlag i Ca n’Olivella, el nou asfaltat del carrer Diputació i les reformes exteriors de l’Hospital de Cervelló. També s’incorporen 335 mil euros pel cobriment de la pista poliesportiva, quantitat que suposa el 50% del pressupost total estimat. Es destinaran 7.500 euros a parcs i jardins, una part per a la construcció de una nova zona per practicar esport a la zona del parc de la Riera. Es destinen 175 mil euros al manteniment del Centre Cívic, amb la substitució dels elements d’aire condicionat i calefacció per millorar l’eficiència energètica, la remodelació integral dels lavabos, que després de més de 20 anys de funcionament es troben molt deteriorats i la millora de la rampa d’accés a la zona del bar. Finalment, la partida destinada als segons Pressupostos Participatius del municipi s’incrementa en un 16,7%, arribant als 35 mil euros, després de l’èxit de l’any anterior.

El pressupost del 2019 no oblida tampoc el contingut social dels darrers anys, que es tradueix amb convenis d’inserció laboral (plans d’ocupació), ajudes d’emergència social, ajuts puntuals a situacions de necessitat i la partida destinada a cooperació al desenvolupament que enguany tornarà a ser del 0,1% del pressupost d’ingressos.

El pressupost municipal compleix els objectius que marca l’Estat pel que fa a la regla de despesa, la capacitat d’endeutament i l’objectiu del deute públic.

El govern municipal tanca amb aquest pressupost el mandat 2015-2019, assolint els objectius de no incrementar els impostos directes (IBI), reduir la despesa en bens i serveis i incrementar la inversió.

 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No