Ple municipal

El ple de Cubelles aprova el pla d’usos del nou Espai Jove

El portaveu del PSC, Xavier Grau, anuncia la seva renúncia com a regidor després de vint anys al consistori

Redacció Cubelles 20-02-2019 12:28 Lectures 3260

La sessió ordinària corresponent al mes de febrer, la primera de l’any, ha aprovat aquest dimarts el pla d’usos del nou Espai Jove municipal, que es preveu que a començaments de la legislatura vinent ja s’hagi ubicat i entri en funcionament a l’edifici de l’antiga llar d’infants L’Estel, a tocar de l’escola Charlie Rivel. El document, que ha estat redactat amb el suport de la Diputació de Barcelona i sense cap cost per al consistori, preveu tot un seguit d’actuacions i mesures encaminades a cobrir i donar sortida a les demandes de la població juvenil de Cubelles des del punt de vista de l’oci, l’associacionisme, l’esport i l’ensenyament, entre d’altres. Enllestit aquest pas previ, en breu s’endegarà el procés de redacció i execució d’obres d’adequació de l’equipament, que podria entrar en funcionament al llarg del 2020.

La regidora d’Educació, infància i joventut, Ester Pérez, va assenyalar durant la presentació del punt que el projecte s’adreça a tota la població entre els 12 i 29 anys, que representa gairebé el 17% del total de Cubelles, i que la iniciativa s’ha tirat endavant a partir de quatre eixos: consens polític; transversalitat, atès que requereix de la implicació de diferents àrees de govern; realisme, i activisme directe per part del jovent de la vila. Des de l’oposició, la regidora de Cubellencs, Anna Martínez, va criticar que se’ls convoqués a una reunió de treball quan el projecte ja havia estat encarregat i que el pressupost del 2019 no inclogui cap partida relativa a la seva execució. El portaveu de Guanyem, Dani Pérez, va lamentar que es tanqués la llar d’infants en considerar-la “del tot necessària” mentre que la representant de Cubelles Sí Es Pot, Sarah Di Stefano, va felicitar-se pel contingut del document tot i compartir també la seva contrarietat per la finalització del servei de L’Estel. Abans de la votació, la titular de l’àrea de Joventut, Ester Pérez, va insistir que la llar d’infants es va fusionar amb la de La Draga pel descens de natalitat i va retreure a la regidora de Cubellencs que no participés de la reunió de treball ni fes arribar propostes ni que fos per correu electrònic, a banda de recordar que les partides pressupostàries estan incorporades a d'altres departaments tècnics. Finalment, el punt es va aprovar amb el vot a favor del govern, Cubelles Sí Es Pot i la regidora no adscrita, Silvia Romero, i l’abstenció de PP, PSC, Guanyem i Cubellencs.                  

El ple municipal també va aprovar el manifest de compromís amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que abraça les viles incloses als espais naturals del Garraf, Olèrdola i el Foix. L’atorgament del distintiu implica l’assumpció d’un programa d’actuacions basat en 32 accions pensades per disminuir l’impacte ambiental de l’activitat humana al litoral i espais protegits, la implicació de la indústria turística en la conservació d’aquest patrimoni, la reducció d’emissions, l’intercanvi d’informació i la millora de la recollida selectiva, entre d’altres propostes. L’atorgament de la CETS per al període 2017-2021 és el resultat d’un treball iniciat per tots els municipis implicats el 2016 i que ara es concreta en l’aprovació del manifest, acordat per unanimitat per tot l’Ajuntament.

Així mateix, el ple municipal va aprovar el document de treball consensuat pels integrants del Pacte del Penedès Marítim (municipis del Garraf i Baix Penedès i els seus respectius consells comarcals) en què es denuncia el greuge que pateix el territori quant a mobilitat, es reclama una aplicació immediata de descomptes per als seus residents a la C32 i es constitueix una plataforma institucional que treballi per la cerca de solucions als problemes de transport que pateixen les dues comarques. La regidora de Cubellencs, Anna Martínez, va proposar una esmena on hi figurés la gratuïtat de l’autopista al seu pas per Cubelles per a tots els seus usuaris, que va ser desestimada en entendre, segons el regidor d’Urbanisme, José Manuel Ardila, que el text ja havia estat consensuat i aprovat per altres institucions i que, en tot cas, es podia plantejar com una moció diferent a la que es duia a debat. Des de Guanyem es va titllar de “paripé” la proposta dels ajuntaments pensant en les eleccions municipals del mes de maig i el portaveu del PSC, Xavier Grau, va lamentar que no s’aconsegueixi mai la unitat d’acció en un tema tan sensible per al territori com la mobilitat. El punt es va aprovar amb l’única abstenció dels socialistes.

Finalment, el ple també van aprovar per unanimitat una moció de Cubelles Sí Es Pot on es demana que es publiqui a la web municipal tota la informació i justificants de les dotacions econòmiques que des de l’Ajuntament es dota a tots els grups municipals.

Dimissió de Xavier Grau

La sessió plenària del mes de febrer també va servir perquè el portaveu del PSC, Xavier Grau, anunciés la seva renúncia com a regidor de l’Ajuntament després de vint anys com a càrrec electe. Grau va tenir paraules d’agraïment per a les persones amb qui havia compartit projectes polítics al llarg de tots aquests anys i va demanar excuses per si en alguna ocasió no havia estat encertat en les seves paraules o accions. Durant la seva trajectòria a l’Ajuntament, primer com a regidor d’Iniciativa per Cubelles i després al PSC, Grau ha tingut responsabilitats a les carteres de Comunicació, Participació Ciutadana, Governació i Hisenda.    

El portaveu del PSC, Xavier Grau, anuncia la seva renúncia com a regidor després de vint anys al consistori. Ajuntament de Cubelles
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres