Eleccions municipals

Som VNG presenta la seva candidatura a les eleccions municipals

En l’acte va participar Sònia Farré, diputada d’En Comú Podem al Congrés

Som VNG presenta la seva candidatura a les eleccions municipals. Som VNG

Som VNG presenta la seva candidatura a les eleccions municipals. Som VNG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dissabte Som VNG va celebrar l’acte de presentació de la candidatura a la Geltrú. Amb aquest acte es volia iniciar la precampanya d’una forma diferent: donant veu a tothom. Així doncs, després d’unes breus paraules d’Ester Franco, número dos de la candidatura, de Sònia Farré, diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, i d’Enver Aznar, candidat a l’alcaldia, es va donar total llibertat per a que parlés qui volgués, iniciant d’aquesta manera un altre tipus de campanya en el que la ciutadania és la protagonista. Un tipus de campanya en el que la gent no és simple espectadora o consumidora de discursos, sinó que pot ser protagonista aportant les seves propostes o explicant quina és la situació del seu barri, o fins i tot la seva situació personal.

En aquesta línia, Ester Franco, número dos de la candidatura, va exposar que aquesta és la naturalesa de Som VNG: un projecte obert a la ciutadania, en els debats i en totes les preses de decisions. Va recordar, també, que la formació és la única que ha fet un procés de primàries obertes per escollir els primers llocs de la llista, així com va exposar com s’està elaborant el programa electoral. Enver Aznar, candidat a l’alcaldia, va afirmar que quan arribi la campanya electoral Som VNG no es centrarà en demanar el vot a la gent, sinó en la seva implicació per fer realitat els canvis profunds que necessita la ciutat. Uns canvis, va dir, que només es podran aconseguir si la ciutadania està organitzada i dona impuls per superar les limitacions de les institucions. Per una altra banda, també va reclamar que en les eleccions també es presentin els que manen però no es presenten a les eleccions, fent al·lusió a les multinacionals que controlen els serveis bàsics de la ciutat o les promotores que disposen d’un urbanisme a la carta, i no els seus majordoms, és a dir els partits que fan possible el poder d’aquestes empreses.

Per la seva banda, diputada Sònia Farré va explicar la seva experiència al Congrés dels Diputats. Va recordar la feina d’En Comú Podem contra els Centres d’Internament d’Estrangers, als que ningú pot entrar per conèixer la realitat que es viu dins. Així doncs, les diputades i els diputats dels comuns van ser els primers càrrecs públics en entrar per veure en primera persona quina és la situació de les persones internes. En el mateix sentit, va explicar les iniciatives que han dut a terme en aquests anys, tenint un peu a la institució i un altre al carrer.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local