Pressupost 2019

Vilanova i la Geltrú presenta un pressupost municipal de 83,5 MEUR, incrementant un 8,4% el de l’últim any

Les polítiques d’habitatge públic i el manteniment dels carrers centren el gruix de les inversions

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 07-03-2019 15:45 Lectures 2621
Pla obert de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora d'Hisenda, Olga Arnau, en roda de premsa. ACN

Pla obert de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora d'Hisenda, Olga Arnau, en roda de premsa. ACN

El govern de Vilanova i la Geltrú ha presentat un pressupost municipal de 83,5 milions d’euros (MEUR) per a aquest 2019, un 8,4% d'increment respecte dels comptes del darrer any, aprovats en ple estiu. Pel que fa a les inversions, s’hi destinen 5,4 MEUR, amb el manteniment dels carrers i l’adquisició d’habitatge públic com a partides principals. L’executiu format per PDeCAT i Esquerra ha destacat aquest dijous en roda de premsa que aquest és el pressupost “més important de la legislatura” per la celebració de les eleccions de maig, de manera que “es vol garantir que la maquinària de la ciutat continua funcionant amb normalitat quan hi hagi l’impàs fins la formació de govern”. Els comptes es debatran al ple del 18 de març.

Dels 5,4 MEUR d’inversions, el govern ha previst 400.000 euros per a polítiques d’habitatge públic, tant per a l’adquisició de pisos per a lloguer social com per a altres col·lectius sensibles, com joves i gent gran. L’objectiu de l’executiu és, com a mínim, igualar els deu pisos comprats durant el 2018, però no tanca la porta a ampliar aquesta xifra.

Al mateix temps, els comptes inclouen una partida de gairebé 700.000 euros per al manteniment de l’espai públic, alhora que es preveuen més de 410.000 euros per substituir l’enllumenat al carrer amb un nou sistema que garanteixi l’estalvi energètic al conjunt de la ciutat. Finalment, encara sobre l’espai públic, el consistori ha reservat gairebé 100.000 euros per adequar un nou aparcament dissuasiu als accessos a Vilanova.

D’altra banda, la proposta econòmica del govern per a aquest 2019 preveu reforçar la promoció de la cultura popular i a la creació artística, “incrementant en gairebé mig milió els diners que s’hi destinaven al principi del mandat”, segons ha destacat la regidora d’Hisenda, Olga Arnau.

“Volem seguir ajudant els infants, joves, gent gran i famílies vulnerables”, ha remarcat Arnau en la presentació dels comptes a la premsa, assegurant que es tracta un pressupost “amb un caire social pel qual s’inverteix, alhora que també es dinamitza la ciutat amb promoció i cultura”. A parer de la regidora, “tothom se’l podrà sentir i fer seu”, motiu pel qual ha instat els grups de l’oposició a permetre’n l’aprovació al ple del 18 de març.

Segons ha detallat el govern, aquest dilluns els partits van rebre la proposta definitiva dels comptes i aquest mateix dijous se celebrarà la primera reunió formal per valorar últimes aportacions que puguin garantir que els pressupostos tiren endavant. Els comptes del 2018 es van aprovar a finals de juliol amb l’abstenció de la CUP, Som VNG i tres regidors no adscrits.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No