Agermanament

Vilafranca participa a la Trobada d’Alcaldes de la xarxa de ciutats agermanades amb Bühl

La regidora Meritxell Montserrat assistirà en representació de la capital penedesenca a la trobada que aquest cap de setmana acull la ciutat alemanya de Bühl

Redacció Vilafranca del Penedès 12-03-2019 17:38 Lectures 1445

Vilafranca del Penedès assistirà aquest cap de setmana a la vuitena Trobada d’Alcaldes de la xarxa de ciutats agermanades amb Bühl, una trobada que es convoca des de l’any 2005 i que acull alguna de les poblacions que integren la xarxa. Enguany es celebrarà a la ciutat alemanya de Bühl i la regidora Meritxell Montserrat hi assistirà aquest any en representació de Vilafranca del Penedès. També hi assistiran representants de les ciutats de Calarasi (República de Moldàvia), Cantù (Itàlia), Mattsee (Àustria), Mommenheim (França), Novo Mesto (Eslovènia), Schkeuditz (Alemanya), Villefranche-sur-Saône (França) i l’amfitriona Bühl.  La convocatòria té lloc biennalment amb l’objectiu d’avaluar els projectes i iniciatives que s’han impulsat en els 2 anys anteriors, ja sigui de forma bilateral com multilateral, així com de planificar possibles activitats o projectes futurs.

A més de la Trobada d’Alcaldes, els participants tindran l’oportunitat de visitar la seu del Parlament Europeu a Estrasburg. El resultat de la convocatòria es presentarà als representants polítics, un cop finalitzada la visita al Parlament Europeu.

Paral·lelament a la Trobada d’Alcaldes, tindrà lloc una trobada de ciutadans en el marc del projecte europeu Town Twinning - Active Citizens for Europe, projecte liderat per Bühl i del qual  Vilafranca del Penedès n’és soci. L’objectiu d’aquest projecte és el d’aportar noves idees de treball per a la cooperació entre ciutats.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans