Eleccions municipals

Roger Torrent presenta com a alcaldable d'ERC a Gelida Lluïsa Llop

La candidata d’ERC, diputada al Parlament, es compromet davant el President a “tornar a posar l’alcaldia en mans dels gelidencs, convençuts que nosaltres som el canvi que li cal a Gelida!”

Redacció Gelida 14-03-2019 23:20 Lectures 614
Roger Torrent presenta com a alcaldable d'ERC a Gelida Lluïsa Llop. ERC

Roger Torrent presenta com a alcaldable d'ERC a Gelida Lluïsa Llop. ERC

Dissabte dia 9 al matí, en un acte obert, a la plaça de la Vila i davant unes 300 persones, Lluïsa Llop ha dit sense embuts “vull ser alcaldessa, la primera alcaldessa que tindria Gelida i, avui, després de veure les mobilitzacions feministes a tots els carrers del nostre país, ja és hora que Gelida tingui una alcaldessa”.

Llop s’ha postulat no solament pel fet de ser dona, sinó per estar preparada per assumir el repte. Per la seva formació en ciències empresarials, la seva professió en polítiques d’ocupació a la Generalitat i la seva experiència en gestió pública com a regidora a l’Ajuntament, vicepresidenta de promoció econòmica al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i diputada al Parlament.

Pel que fa al projecte republicà gelidenc, Luïsa Llop s’ha compromès a portar transparència i participació municipal, oferir la informació en format entenedor i comptar amb tothom.

Llop vol millorar la vida de la gent més enllà del dia a dia. Veu Gelida com la porta del Penedès davant la pressió industrial que ve del Baix Llobregat, vol el futur lligat a les oportunitats que dona l’entorn, el que ha definit com a “l’ADN de poble”. En paraules seves “tenim el projecte que transformarà Gelida en el poble que tots volem: basat en la gent, l’educació, els serveis socials, el respecte al medi ambient i al nostre entorn i, a més a més, el que encara tenim més clar, és que el volem construir amb els gelidencs i les gelidenques i per a tothom!”.

L’alcaldable d’ERC a Gelida ha posat de relleu l’equip que l’acompanya en el projecte. També s’ha mostrat convençuda que ha arribat l’hora del canvi, amb un reconeixement irònic als anys de govern socialista: “agraïm la feina feta per tots els equips de govern que han portat Gelida fins aquí, convençuts de la seva voluntat, però som aquí per suplir un projecte esgotat, i suplir-lo amb il·lusió, amb preparació i amb un projecte basat en principis republicans”.

També ha destacat el compromís amb la república: “volem el millor poble amb el millor país possible: per tant, Gelida no pot restar fora de lluita per la consecució de la República Catalana! Si vam responsabilitzar-nos de fer un referèndum des de l’oposició, què no farem des del govern municipal!”.

Per la seva banda, Torrent va parlar de la força política del republicanisme pels valors que defensa. Torrent va ser 10 anys alcalde de Sarrià de Ter (Gironès), pel que ha afirmat que “és a nivell municipal on es concreta la República”.
Ha posat l’accent en la diversitat sobre la qual es construeix la societat catalana, amb persones de diferents orígens que conviuen i tenen un mateix projecte de país. Ha defensat “la Catalunya, terra de pas i d’acollida. Un país on gent d’arreu ha decidit fer-hi el seu projecte de vida”. Per això “els republicans fem projectes que serveixin a tota la comunitat, sense importar la llengua o la bandera que cadascú penja al balcó”.

Ha destacat que “ens costarà molt més dels que ens pensàvem” fent referència a l’exili, presó i judici, “però guanyarem perquè el camí és irreversible, ja hem començat a guanyar”.

En la seva intervenció més emotiva, Roger Torrent ha destapat l’origen gelidenc de part de la família. El besavi va treballar quinze anys com a tècnic paperer al Molí Nou fins que li van proposar ser director de la nova fàbrica Torras a Sarrià de Ter. En els seus anys a Gelida va néixer la filla del besavi, àvia d’en Roger Torrent. Tot i marxar de Gelida, l’àvia sempre parlava amb afecte de Gelida i es va escriure tota la vida amb la seva amiga Teresa, filla del poeta gelidenc Jaume Vila.

Per aquest motiu, la regidora d’ERC Marga Bertran va lliurar al president del Parlament un dossier que inclou la partida de naixement de la seva àvia, diverses fotografies i còpies de les cartes que ha cedit la família Vila. Aquest gest ha emocionat visiblement Roger Torrent, que també ha fet una visita a les instal·lacions de l’antic Molí Nou, que actualment acull un restaurant i vàries empreses.
L’acte ha acabat amb un brindis a la seu electoral d’ERC a la mateixa plaça de la Vila, on ha quedat palesa la gran popularitat de Torrent, per la quantitat de gent que volia parlar-hi i fer-se la foto al seu costat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans