Ple municipal

S’aprova la primera ordenança de civisme de Cubelles

El ple municipal tira endavant la modificació del Pla General que permetrà la futura construcció de l’edifici de l’institut Les Vinyes

Redacció Cubelles 20-03-2019 10:44 Lectures 3245
S’aprova la primera ordenança de civisme de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

S’aprova la primera ordenança de civisme de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El ple de l’Ajuntament de Cubelles ha tirat endavant aquest dimarts la primera ordenança de civisme de la vila. El text, que ara restarà en període d’al·legacions abans de la seva aprovació definitiva, regula els drets i deures de la població, estableix unes bases mínimes de convivència i introdueix un règim sancionador que actuarà en casos d’incompliment. Segons que recull explícitament el document, l’ordenança pivotarà sobre quatre grans eixos: la reducció de l’abandonament de mobles i andròmines a la via pública, l’increment de la recollida dels excrements d’animals de companyia, la disminució de l’abocament de restes de poda a la via pública i l’augment de la separació selectiva de residus urbans, entre d’altres.

El regidor de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, va voler ressaltar durant la seva exposició de motius que la iniciativa s’havia endegat a causa de la tendència a l’alça de l’incivisme detectada arran de la campanya de conscienciació El carrer també és casa teva, impulsada a finals de 2016. El titular de l’àrea subratllava, al seu torn, que el percentatge de persones amb una actitud reprovable era molt minso, malgrat que amb una petjada destacada. Des de l’oposició, la portaveu de Cubellencs-FIC, Anna Martínez, va criticar l’ambigüitat i les llacunes que, al seu entendre, presenta el text mentre que el regidor de Cubelles Sí Es Pot, Albert Tribó, es va felicitar per l’aposta per la mediació gratuïta, alhora que va qüestionar l’estat de les voreres i la part relativa al tractament dels gats a la via pública atès que aquests animals tenen criteri propi “i no són controlables”. El responsable de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, va replicar defensant la feina dels tècnics municipals encarregats de la seva elaboració i recordant que ara s’obriria un període d’al·legacions per introduir propostes i millores. El punt es va aprovar amb el vot a favor dels grups del govern (Unitat Cubellenca, ERC, CiU, ICV i el regidor José Manuel Écija), PP, Guanyem, Cubellencs-FIC i la regidora Silvia Romero, i l’abstenció de Cubelles Sí Es Pot.

 

Modificació del PGOUM

La sessió plenària corresponent al mes de març també va aprovar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal (PGOUM) que ha de permetre la futura construcció a la zona del cementiri de l’edifici de l’institut Les Vinyes. El punt va entrar a l’ordre del dia per via d’urgència després que s’haguessin rebut tots els informes corresponents als diferents organismes implicats en la seva tramitació administrativa. El regidor d’Urbanisme, José Manuel Ardila, va justificar la inclusió del tema a última hora atès que no s’havia obtingut tota la documentació fins a hores abans i va ressaltar que els tècnics havien treballat sense ingerències polítiques. Segons la modificació aprovada, els terrenys on s’edificarà l’institut permetrà, paral·lelament, la construcció màxima de 99 habitatges (un 20% de protecció oficial i un 10% de preu concertat) amb un sostre d’edificació de 9.879 m2. Des de l’oposició es va lamentar la falta d’informació rebuda durant el procés mentre que el portaveu de Guanyem, Daniel Pérez, va remarcar que alguns informes detectaven “mancances, malgrat ser favorables”. El punt va tirar endavant amb el vot a favor dels membres del govern, PP, Guanyem, Cubellencs-FIC i la regidora Silvia Romero, i l’abstenció de Cubelles Sí Es Pot.   

El ple de l’Ajuntament de Cubelles també va aprovar per unanimitat el Protocol i Pla d'actuació davant les agressions sexistes en espais d'oci del municipi, que pretén treballar en la conscienciació de la població envers la prevenció i la resposta enfront la violència masclista a més d’esdevenir una eina per combatre les agressions sexistes als espais d’oci i generar zones de llibertat, també en els itineraris d’anada i tornada als domicilis.

Finalment, la sessió ordinària del mes de març va aprovar la designació de Ramon Gómez i Marcillas com a jutge de pau suplent, una moció on es demana el rescat dels peatges de la C32 i l’equiparació de Cubelles a la zona ferroviària de la resta del Garraf i es va donar compte de la renúncia formal del regidor del PSC, Xavier Grau.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No