Ple municipal

El ple de Canyelles aprova definitivament el projecte del Centre de Dia per a la gent gran

L’Espai Romanguer, amb capacitat per a 60 persones, s’està construint a l’antic gimnàs municipal

Redacció Canyelles 28-03-2019 9:30 Lectures 1570
El ple de Canyelles aprova definitivament el projecte del Centre de Dia per a la gent gran. Ajuntament de Canyelles

El ple de Canyelles aprova definitivament el projecte del Centre de Dia per a la gent gran. Ajuntament de Canyelles

El ple de l’Ajuntament de Canyelles ha aprovat definitivament l’establiment del servei públic municipal del Centre de Dia, Espai Romanguer, que s’està construint a l’antic gimnàs municipal i que estarà acabat en uns dos mesos i mig. El nou centre d’atenció diürna per a la gent gran tindrà capacitat per a unes seixanta persones i oferirà tot un seguit de serveis que aniran des de l’atenció personal, a l’atenció a les activitats de la vida diària, dinamització sociocultural, fisioteràpia, readaptació funcional i social, manutenció, recuperació d’hàbits d’autonomia, activitats de lleure o atenció sanitària, entre d’altres. També hi haurà un servei de transport adaptat per facilitar els desplaçaments per a les persones que viuen lluny del nucli, i un servei de menjador. Funcionarà de vuit del matí a vuit del vespre, oferint la possibilitat als usuaris que s’hi estiguin durant la jornada completa de deu hores. A més també es preveuen facilitats d’accés en els casos determinats per Serveis Socials o en els reconeguts per la Llei de Dependència.

El nou Espai Romanguer es va aprovar inicialment en el ple municipal del 27 de novembre del 2018. Després d’un procés de concurs públic que va quedar desert, l’adjudicació de les obres i de gestió del centre s’ha fet per un procediment negociat. El nou equipament compta amb una subvenció econòmica de 103.000 euros de la Diputació de Barcelona. Disposarà d’una sala polivalent, una sala de dia amb elements audiovisuals i butaques, un menjador, una sala de control de medicació i infermeria, vestidors, una dutxa geriàtrica, una cuina, una zona de fisioteràpia i una aula-taller, entre d’altres.

L’aprovació definitiva s’ha fet en el ple ordinari d’aquest dimarts 26 de març amb els vots a favor del PDeCAT i PSC i l’abstenció d’ERC.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada pel grup del PDeCAT, en què, entre altres aspectes, s’insta a la Generalitat de Catalunya a  impulsar actuacions per resoldre la l’increment de robatoris en habitatges que s’està produint al país. La mateixa moció també reclama al Govern de l’Estat Espanyol que destini els diners que deu a la Generalitat a la millora dels recursos materials i humans dels Mossos d’Esquadra. Tot i que es tracta d’una moció unitària que es presenta a la resta d’ajuntaments i organismes del país, Canyelles encapçala des del mes d’agost un Pla de Seguretat al Municipi en què està treballant amb altres poblacions en l’àmbit de l’habitatge i protecció davant els robatoris i les ocupacions.

El ple de Canyelles aprova definitivament el projecte del Centre de Dia per a la gent gran
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No