Eleccions generals

L'Ajuntament de Vilanova retirarà els llaços grocs

L'alcaldessa Neus Lloveras afirma que la Junta Electoral interfereix en l'exercici de la llibertat d'expressió

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-03-2019 20:15 Lectures 2587
L'Ajuntament de Vilanova retirarà els llaços grocs. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova retirarà els llaços grocs. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú enretirarà la pancarta i els llaços grocs que reclamen la llibertat dels presos polítics dels edificis municipals, seguint recomanacions dels serveis jurídics. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha signat el decret corresponent, tot i que alhora manifesta el profund desacord amb l'ordre de la Junta Electoral.

Per a Neus Lloveras, la prohibició d'exhibir la simbologia a favor dels presos polítics és una interferència a l'exercici de la llibertat d'expressió i una nova mostra de la repressió i la censura que es promou des de l'Estat. "La simbologia groga no és representativa d'ideologia de partits, sinó de defensa de drets humans. Si la junta electoral fos coherent, tampoc hauria de considerar neutrals altres símbols de reivindicacions que tenen suport polític majoritari al Ple, tot i que potser no tota la població hi està d'acord", manifesta l'alcaldessa.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres